Özel Keşan Final Temel Lisesi Müdürü Timur Eruzun, YÖK (Yükseköğretim Kurulu) VE ÖSYM’nin (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) 2016’da yaptığı değişiklikleri değerlendirdi. YÖK’ün 24 Aralık 2015 tarihinde yaptığı Genel Kurul toplantısında önceki yıllarda YGS’de (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) uygulanan 140 puan barajını 150 puana çıkarma kararı aldığını söyleyen Eruzun, konuyla ilgili öğrencilerin bilmesi ve dikkat etmesi gereken yerleri anlattı.

ERUZUN: ÖĞRENCİ KALİTESİ ETKİLENECEK

Baraj puanında meydana gelen değişimin tercih edilecek programların puanlarını artıracağını belirten EruzunYGS’ye giren öğrenciler 2 tane baraj puan elde ediyordu. 1.si 140 puan barajı, bu barajı geçen öğrenciler Meslek Yüksekokulu (2 yıllık), Ön lisans Programlarını, Açıköğretim Ön Lisans, Lisans programlarını ve Özel Yetenek ile öğrenci alan Lisans programlarını tercih edebiliyordu. Bu baraj puanda meydana gelen değişim tercih edilecek programların puanlarını arttıracaktır. Ayrıca yerleşme gösterecek öğrenci kalitesi de bundan etkilenecektir.” dedi.

2. BARAJ PUANINDA BİR DEĞİŞİM YOK

Meslek Yüksek Okullarına sınavsız geçişlerin yine devam ettiğini kaydeden Eruzun, şunları söyledi: “2. baraj puan 180’di bunda herhangi bir değişim yok. YÖK’ün baraj puanı değişimi bu puanda olsa idi köklü bir değişim meydana getirirdi. 2016 ÖSYM(Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi) yerleştirmelerinde bu yıl ÖSYM’ ce Mühendislik Fakülteleri’nde bu sıralanan MF-4’te 200.000, Mühendislik Fakültelerinde de MF-4 Puan türünde 240.000 olarak belirlendi. Bu sıralamaların gerisinde kalan öğrenciler Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerini tercih edemeyecek.”

EĞİTİM FAKÜLTELERİNDE İKİNCİ ÖĞRETİM KALKTI

Özel Keşan Final Temel Lisesi Müdürü Timur Eruzun, son olarak Eğitim Fakültelerinde ikinci öğretimlerin de kapatıldığı bilgisini verdikten sonra şunları ifade etti: “Şu an için 2016 ÖSYM’de değişiklikler bu kadardır. 2016 YGS’ye başvurular 6 Ocak 2016’da başlayacak ve 20 Ocak 2016’da sonra erecektir. Bu yıl sınava girecek tüm öğrencilere Kurumumuz adına başarılar diliyorum.”