HABER MERKEZİ

Timur Eruzun, açıklamasında şunları söyledi:

“Değerli veliler, 

Bu açıklamamız ulusal basında var olan temel liseler ve özel eğitim kurumları kapatılacak haberine istinadendir. Temel liselerde süreç, 15 Temmuz 2015 tarihinde dershanelerin kapatılması dönüşüm okulları yani temel liselerde geçişle başlamıştır. Dershanelerden temel liseye dönüşüm gösteren okulların 30 Haziran 2019 tarihine kadar geçerliliği olacak ve fiziki imkânlar sağlandığında temel liseler Anadolu Lisesi statüsüne geçecektir. 

Biz, Özel Keşan Final Temel Lisesi olarak bu süreci yeni okul kampüsümüze geçerek tamamlamış olacağız. Dönüşüm teminatını sağlayamayan okullar ise kapatılacaktır. Dönüşümü sağlanamayan kurumların öğrencileri başka okullara kayıt olarak mağduriyetlerini ortadan kaldırabilecektir. Okulumuz önümüzdeki yıl 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Özel Keşan Final Akademi Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye devam edecektir.”

ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI

“Dershanelerin temel liseye dönüşmesinden sonra ortaya çıkan boşluk özel öğretim kurslarında 1 bilim grubundan hizmet vererek doldurulmaya çalışılmıştır. 2019- 2020 Eğitim-Öğretim yılında bu kurslar kapanacaktır. Lise öğrencileri okudukları okullarda destekleme kurslarına, mezun öğrencilerde halk eğitim merkezlerindeki üniversite hazırlık kurslarına giderek ücretsiz bir şekilde bu kurslardan faydalanacaktır.”