HABER MERKEZİ

Aysu, “İlçemizde 13.02.2018-16.02.2018 tarihli gazetelerde yayınlanmış olan “Keşan Fen Lisesi’nde pansiyonda kalmayan öğrencilere öğle yemeği verilmediği” başlıklı gazete haberi ile ilgili olarak ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nunTBMM’ye vermiş olduğu soru önergesindeki sorulara karşı Keşan Fen Lisesi Okul Aile Birliğinin kamuoyu ile gerçekleri paylaşma ihtiyacı doğmuştur. Keşan Fen Lisesi Okul Aile Birliği tarafından bağışların toplanması konusunda yöneltilen soruya cevaben; Okulumuz Aile Birliği tarafından aidat toplanmamakta, toplanan bağışlar gönüllülük esasına göre ve makbuz karşılığında toplanmaktadır.Okul Aile Birliğimizce toplanan bu bağışlar öğrencilerin ilçe dışındaki sosyal, kültürel, sportif ve proje faaliyetleri sırasında yeme, içme, konaklama vb. ihtiyaçları için faturalandırılarak kullanılmaktadır.Bütün belgelerimiz gerek duyulduğunda incelenebilir.” dedi.

SMS’LER BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR

Bahar Aysu, sözlerine şöyle devam etti: “Okul Aile Birliği tarafından öğrenci ve velilere gönderilen SMS’ler velileri ve öğrencileri bağış yapmaya zorlayıcı mahiyette olmayıp bilgilendirme amaçlıdır. Aynı içerikli mesajlar 2016-2017 öğretim yılında okul aile birliği üyesi olan Erol Yazla’nın da üyesi olduğu yönetim tarafından da bilgi amaçlı atılmıştır. Sayın Yazla; Okul Aile Birliğimiz tarafından sizden aidat alınmış mıdır? Alındıysa elinizde makbuzu var mıdır? Geçen yıl yapılan bilgilendirme, yönetmeliklere göre suç teşkil etmezken Sayın Erol Yazla hangi yönetmelik değişti de bu sene SMS suç teşkil etmektedir? Bu bir alışılmış Erol Yazla keyfiyeti değil midir? Buradaki amaç sizin de daha önce gönüllülük esasına göre birlikte çalıştığınız okul aile birliği ve üyelerini yıpratmak değil midir?”

BAĞIŞLAR GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE VE MAKBUZ KARŞILIĞINDA TOPLANMAKTADIR

Aysu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Okan Gaytancıoğlu’nun TBMM’ye verdiği soru önergesindeki okul öğrencilerinin yeme, içme, barınmalarının okul aile birliğince mi karşılandığına yönelik ifadesine cevaben; Sayın Gaytancıoğlu okul aile birliğinin böyle bir yükümlülüğü ve ekonomik gücü bulunmamaktadır. Bağışların gönüllülük esasına göre toplanıp toplanmadığı sorusuna cevaben ise; bağışlar gönüllülük esasına göre ve makbuz karşılığında toplanmaktadır. Keşan Fen Lisesi Okul Aile Birliği olarak oklumuza ve aile birliğimize hiçbir araştırma yapılmadan gerçekleri yansıtmayan servis edilmiş açıklamaları kınıyoruz kamuoyuna saygılarımızla.”