CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu 25 Kasım 2015 Çarşamba Günü yapılacak olan Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı 1 (TEOG) öncesinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bir soru önergesi verdi. Öğrencilerin, eylül ayının ortasında açılması gereken okulların Eylül’ün sonunda açılması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 1 Kasım seçimleri nedeniyle beş buçuk gün tatil yapmaları nedeniyle müfredatın gerisinde kaldıklarını ve bu yüzden de yoğun bir kaygı yaşamaya başladıklarını belirten Gaytancıoğlu, Bakanlığın sınavın ertelenmesi yönünde bir çalışması olup olmadığını sordu.

Geçmiş yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı sınavlarda yaşanan skandalların bu sınavda tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını da bakan Nabi Avcı’ya soran Gaytancıoğlu “Yoğun bir şekilde sınavlara hazırlanan çocuklarımızın hakkını kimseye yedirtmeyiz” dedi.

Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Gaytancıoğlu, daha önceki TEOG sınavlarında yaşanan yanlış hesaplamaların, hatalı soruların, öğrencilerimizi üzen olayların bundan sonraki hiç sınavda yaşanmaması gerektiğini belirterek Bakanlığın bu konuda bir çalışması olup olmadığını sordu.

Gaytancıoğlu’nun Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya verdiği önerge metni şu şekilde:

“8. sınıflar için Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş 1 (TEOG) sınavı 25 Kasım 2015 Çarşamba günü yapılacaktır. Sınava çok kısa bir süre kalmış olması nedeniyle sınav kaygısı yaşayan öğrenciler, Eylül ayının ortasında açılması gereken okulların Eylül’ün sonunda açılması ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 1 Kasım seçimleri nedeniyle beş buçuk gün tatil yapılması nedeniyle müfredatın gerisinde kalmışlar, bu nedenle de yoğun bir kaygı yaşamaya başlamışlardır. Yaşanılan bu yoğun kaygı öğrencinin ruhsal yaşantısında ciddi tahribatlara neden olabilir. Çocuklarımızın mutsuz ve umutsuz olmalarının yanı sıra çalışma verimlerinin düşmesine neden olabilir.

Buna göre;

1. Öğrencilerin bu konuda mağdur olmasını engellemek amaçlı bir çalışmanız var mı? Varsa bu çalışmanız nelerdir?

2. Müfredatın yetişmemesi nedeniyle sınavın ertelenmesini düşünüyor musunuz?

3. Geçmiş yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı sınavlarda yaşanan skandalların bu sınavda tekrarlanmaması için gerekli önlemler bakanlığınızca alınmış mıdır? Bu konuda bir çalışmanız var