HABER MERKEZİ

Edirne’ye ataması yapılan öğretmenlerin göreve başlama işlemleriyle birlikte sanki bir zorunlulukmuş gibi yandaş bir sendikaya üye yapılmak istendiğine dair kendilerine duyumlar geldiğini söyleyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu, bunun demokratik hukuk devletiyle uyuşmadığını ancak parti devletinde görülebileceğini söyledi.

Milli Eğitimin Türkiye’nin en sorunlu alanlarından biri olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Gaytancıoğlu Edirne’de yaşananların bu kafayla milli eğitimin düzelmeyeceğini bir kez daha gösterdiğini belirtti.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu bu tür işlerin geçmişte FETÖ tarafından yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: “FETÖ üniversiteye kayıt için gelen gençleri daha kayıt sırasında bekler kendi cemaat yurtlarına yerleştirmek için ikna etmeye çalışırdı. Şimdi kamuda bu FETÖ yöntemini yandaş sendikaya üye kayıt etmek için görüyoruz. Başlama evraklarının yanına yandaş sendikaya üyelik evrakını iliştiriyorlar. Yandaş sendika milli eğitimi ve kamunun başka birçok yerini AKP desteğiyle sarmış durumda. Bu sendikanın milli eğitime bir yararı, bu konuda söyleyeceği söz olsaydı eğitimde bu durumda olmazdık. Öğretmenlerimiz özgür düşünen, ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimizi yetiştirecekler. Bırakın onlarda özgürce üye olup olmama haklarını kullansınlar, istedikleri sendikayı seçsinler. Milli Eğitimin Edirne’de de Türkiye’de çözmesi gereken onlarca sorun var. İsteyen istediği sendikaya üye olabilir, bunun için baskı yapmak devlet kurumlarının işi değildir”