Bu durumun AK Parti'nin özelleştirme politikalarının sonuçlarından sadece biri olduğunu söyleyen Gaytancıoğlu, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine de taşıyacağını belirtti. 

Gaytancıoğlu, “Özel okula giden her öğrenciye 3000 TL katkı yapan devletimiz kendi okullarının elektrik faturalarını ödeyemez hale gelmiş ve okullarımızın elektrikleri kesilerek karartılmıştır. Ancak herkes bilmelidir okullarımızı AKP karanlığına teslim etmeyeceğiz. Özelleştirme zihniyetinden bir türlü çıkamayan AKP milletvekillerine bu durumu Mecliste de anlatacağım. Fakat zihniyetin değişmesi lazım. Sorun zihniyette. Sorun Milli değil kendi eğitim sistemini kurmak isteyen, kendi öğretmenini yaratmak isteyen, eğitimi ticarileşen, gericileştiren AKP ziynetinde." dedi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğünü de eleştiren Gaytancıoğlu "Okulların elektrik borçları nasıl ödenmez? Devletin parası mı bitti? Yoksa velilerin gözünde devlet okullarına kötü bir imaj yerleştirilerek öğrencilerin  özel okullara yönelmesi mi isteniyor? Okullarda yıl sonu çalışmalarını yapan öğretmenlerimiz mağdur olmuştur. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu mağduriyeti gidermeye yönelik ne yapmıştır ya da ne yapmayı planlamaktadır." dedi.