HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ‘geri dönüşüm’ ve ‘sıfır atık’ projesi kapsamında kullanılmayan araba lastiği, dolap, masa, sandalye, koltuk ve eski eşyalardan oluşturulan kütüphane, dün saat 14.00’te düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, usta öğreticiler ve davetliler katıldı.

Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eylem Tanrıverdi, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ‘geri dönüşüm’ ve ‘sıfır atık’ projesi kapsamında kurumda geri dönüşüm malzemelerinden oluşan bir kütüphane oluşturulduğunu belirterek, “Tamamıyla atıl duruda olan bu malzemeleri usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz yeniden kullanılabilir hale getirdiler. Kütüphane içinde 1 ay önce bir kitap bağışı kampanyası başlattık ve 1200’e yakın kitabımız oldu. Kursa gelen kursiyerlerimizin çocukları için bir köşe yaptık. İnsanların güzel vakit geçirmesi için sıcak bir ortam oluşturmaya çalıştık. Burada her şey geri dönüşümle kazandırıldı. Kütüphanemizi 1 ayda tamamladık. 40 yıllık ve üzeri malzemeleri almaya gayret ettik” dedi.

Açılışta, Keşan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu. Daha sonra ise ‘Geri dönüşüm kütüphanesi’ açılış kurdelesi kesilerek, hizmete girdi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, geri dönüşümden bir kafe yapılarak, kadın işletmeciler tarafından işletilebileceğini söyledi. Öte yandan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, gazetecilerin, Keşan'a BİLSEM (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi)'nin ne zaman kazandırılacağı yönündeki soruyu, gelecek eğitim-öğretim döneminde açılabileceği yönünde cevaplayarak, "Açılışta inşallah görüşürüz" dedi.

Açılışta misafirlere canlı müzik eşliğinde ikramda bulunuldu.