AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 13.30 sıralarında, Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde başlayan törene Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, Avusturalya Büyük Elçisi Marc Innes-Brown, Çanakkale Avusturalya Başkonsolosu Dylan Walsh, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, siyasi partiler ile STK’ların başkan ve temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, programın açılış konuşmasını Keşan HEM Müdürü Turgut Yıldız yaptı.

Yıldız, “Halk eğitim çalışmalarımızı sevgi saygı ve hoşgörüye dayalı bir politika çerçevesinde yürütmekteyiz. Hedefimiz her vatandaşımızın kurs programlarından yararlanmasını sağlamaktır. Genel anlamda halk eğitimi 18 yaş üstü vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Ancak Okullar Hayat Olsun Projesi ile de örgün eğitimdeki çocuklarımızda kurslarımızdan yararlanmaktadırlar. Sosyal ve kültürel kurslar, el sanatları kursları ile becerilerini arttırıp toplum hayatına kalmaya çalışıyoruz. Biz örgün eğitimde öğrencilere ne istiyorsunuz diye sormayız. Program vardır uygulanır ancak yaygın eğitimde kursiyerlerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslarımızı planlamaktayız. Ayrıca LYS kurslarımız açık ortaokul ve açık lise işlemleri yapılmaktadır. Toplam kurs sayısı; 415, toplam kursiyer sayısı; 8 bin 456, verilen belge sayısı 4 bin 56. Okuma-yazma seferberliği 42 kurs ve 357 kursiyere okuma yazma belgesi ve Açık Lise Öğrencisi 300, Açık Orta Okul Öğrencisi 100.” 

AVUSTRALYA BÜYÜK ELÇİLİĞİNE KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Turgut Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan Halk Eğitimi merkezi olarak hedef odaklı çalıştığımız için vatandaşın talebine göre bu kursları açmaktayız. Son senelerde proje odaklı, İş-Kur odaklı, işbirliğine dayalı kurslarımızı açmaya başladık. Bunlar bazıları AB projeleri, TANAP Projesi, Girişimcilik kursları, Bulgaristan sınır ötesi projeleri ve son olarak Avustralya Büyük Elçiliği’ne yazdığımız proje ile de vatandaşlarımıza istihdam yaratmaya yönelik proje ile de hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile Avustralya Büyük Elçiliğine katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bizlere desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız olmak üzere ve Milli Eğitim Müdürümüze ve herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

Yapılan konuşmanın ardından, semazen gösterisi sunuldu.

Tören; Keşan HEM Minikler Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve müzik dinletisi ile devam etti.

Tören; protokol tarafından, sergi açılışının yapılması ve serginin gezilmesinin ardından ikramda bulunulmasıyla sona erdi.