“Eğitimde eşitliği sağlamak ve birlikte hareket etmek”  konulu toplantı dün Keşan’da yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 09.30’da başlayan toplantıya,

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne ilçe milli eğitim müdürleri, Edirne il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri katıldı.

DINKIRCI: ÇOCUKLAR ARTIK BİLİŞİM KURDU OLDU

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı toplantıda yaptığı konuşmada, “Eğitim önce ailede başlıyor. Ne yaparsak yapalım rol model aile oluyor.  Aileden sonra bu iş artık okul öncesi eğitimin daha küçük yaşlara çekilmesi ile birlikte rol model öğretmen oluyor, ilerleyen yaşlarda ise artık çevre şartları devreye giriyor. Karşımızda artık niteliği ve niceliği sorgulayan bir öğrenci kitlesi var. Bilgide ve bilişimde öyle bir noktaya gelindi ki artık çocuklar bilişim kurdu oldular. Her bir evladımız her bir öğrencimiz bir cevher.” dedi.

“HIZLI OKUMA TEKNİKLERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR”

Dınkırcı, sözlerinin devamında, dünyada artık gelişen ülkelerin okul öncesi eğitimi biraz daha öne çekmeye çalıştığının altını çizerek, şunları söyledi:  “Çünkü insan beyninin %70’i 0-6 yaş arasında gelişiyor. Biz çok uzun yıllar maalesef %30’luk dilimin üzerine çok fazla odaklanmışız. Öncelikli olarak düşünülmesi gereken okul öncesi eğitimin içinin daha doldurulması. Biraz daha yaş gruplarının öne alınması. Konu hep kitap okumaya geliyor. Bizler idareci olarak kitap okuyor muyuz? Güzel gelişmeler var. Değişen ve dönüşen şartlarla bir takım kampanya ve özendirici çalışmalarla kitap okumayı özendirmeliyiz. Anne, baba ve öğretmenler kitap okursa çocuklar, öğrenciler de kitap okuyor. Hızlı okuma teknikleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

“KEŞAN EĞİTİMDE İYİ BİR NOKTADA”

İşin temelinde özveri ve gönüllülük yattığını vurgulayan Bekir Dınkırcı, sözlerini şöyle sonlandırdı:  “Çünkü fedakarlık ve feragat gönülden olmayınca sadece emir komuta zinciri ile yürümüyor.  Meslek hayatım boyunca tüm milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar hep yanımızda gördük. Bundan sonraki çalışmalarda da bunun devam edeceğine olan inancımı belirterek, Keşan eğitimde iyi bir noktada, eksiklerimiz var ama özellikle Sayın Valimizin ve Sayın Milli Eğitim Müdürümüzün desteği ile daha iyiye hep birlikte gideceğiz. Öğrenci, öğretmen ve veli koordinasyonunu en üst seviyelere çıkarmak çok önemli. Rol model olan insanları kamuoyunun önüne getirmek lazım.”

Dınkırcı’nın konuşmasının ardından ilçe milli eğitim müdürleri, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan başkanlığında toplanarak çeşitli konuları görüştü.