Feryaz Yüksel, LYS sonuçlarını değerlendirdi

   İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, dün yaptığı açıklamada, 1 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan Lisans Yerleştirme (LYS) sınav sonuçları hakkında ön bir değerlendirme yaptı.

BOŞTA KALAN ÖĞRENCİMİZ OLMAZ

Açıklanan sonuçların öncelikli olarak öğrencilere verilen şifrelerden görülebildiğini, ayrıca, okulların da bir iki gün denilebilecek bir zaman aralığında bu sonuçları görme şansı olduğunu belirten Yüksel, Keşan için tüm değerlerin henüz ellerinde olmadığını ancak bu bilgilerin elde edilmesi için yoğun bir çalışma gösterdiklerini söyledi. Elde ettikleri bilgiler doğrultusunda Keşan’ın LYS’den yüzünün akı ile çıktığını söyleyebileceğini de kaydeden Yüksel, “Öğrencilerimizin tamamının bir üniversiteye yerleşecek kadar puan aldıkları görülüyor” diye konuştu.  Yüksel, şunları söyledi: “Şu anda her okulun kendine ait ÖSYM özel şifresi var. Bu şifre ile öğrencilerin almış olduğu puanları belli bir zaman diliminde açıyor. Bu konuda özel kurumlarda çok değişik açıklamalar gerçekleştiriyor. İşin gerçeği alınan puan neticesinde her bir öğrencimizi iki yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programına yerleşebilecek bir puana sahipler. Ayrıca sınavsız geçiş hakkını kullanma düşüncesine sahip olan öğrencilerimiz de meslek yüksek okulunda okuma fırsatına sahip olacaklar.” dedi.

OKUL BAŞARI PUANLARI SONUÇLARI ÇOK ETKİLEDİ

Şu ana kadar elde ettikleri ilk bilgilere göre Keşan’dan ilk 5 binde ve 10 binde yer alan öğrencilerin olduğunu da ifade eden Yüksel, “Geçtiğimiz yıl ve daha önceki yıl Edirne, Türkiye bazında üniversiteye öğrenci yerleştirmede  3. sıradaydı. Büyük ihtimal bu yıl da böyle bir süreç yaşayacağız. Bu yıl farklı bir durum var. Öğrencilerin özellikle sınav sonuçları değerlendirilirken öğrencinin başarı puanı eklenmek suretiyle değerlendirmeye alındı. Bu, çalışan öğrenciye bir avantaj getirdi. Bu açıdan da adaletin yerine geldiğini düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte öğrencilerimizin özellikle okullarındaki başarı durumu daha da ön plana çıkacak. Öğrenci odaklı bir sistem şu anda ön plana çıkmış durumda. mantığı, öğrenciye bundan sonra zarar verecektir.”

ÖĞRENCİ İSTERSE ÜNİVERSİTEYİ KAZANIR

 Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hem Keşan Fen Lisesi hem de Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin de üniversite sınavına gireceğine dikkat çeken Feryaz Yüksel, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu da Keşan’ın sınavdaki başarısına önemli ölçüde destek sağlayacaktır. Öğrencinin üniversiteye yerleşmesi kendi isteği ile gerçekleşen bir olaydır. Okulun, toplumun, öğretmenin, anne babanın istemesi ile olmuyor. Öğrenci hedefini belirleyerek kendisi bir okula yerleşmek isteyecek. Bu hedefe ulaşabilmek için çalışma sistemini kendisi gözden geçirecek.  Böyle olunca öğrenci başarıyı yakalayacaktır. Yük şu anda tamamen öğrencinin sırtına yüklenmiş durumda.”