HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 10.00’da, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve Keşan Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Saz, bir konuşma yaptı.

İlhan Saz, her yeni başlangıcın yenilikleri ve güzellikleri beraberinde getirdiğini belirterek, “Bilindiği üzere yaşadığımız salgın sürecinin bi sonucu olarak geçen Mart ayından bu yana büyük ölçüde ara verilmek durumunda kalının yüz yüze eğitim, 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle yeniden başladı. Keşan’da 13 bin 917 öğrenci, 1083 öğretmen ve 57 eğitim kurumumuzla hazır olarak bizlerde yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın hep birlikte heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız. Sevgili öğrencilerimiz ise hayatı tanımaya başladıkları aile ortamından sonra, ikinci yuvaları olarak gördükleri okullarına kavuşmanın sevinci içerisindeler. Eğitim hayatlarında ayrı ayrı her birine üstün başarılar diliyorum. Eğitimin amacı bir ülkeyi kalkındırmak, geleceğe taşımak hedefleri olan bir nesil yetiştirmektir. Millet olarak da bizler başarılı olmanın yegane yolunun çalışmak olduğunun farkındayız” dedi.

ÇOK KUTSAL VE ONURLU BİR HİZMETİ YERİNE GETİRMEKTESİNİZ

Saz, konuşmasına şöyle devam etti: “Başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak’ Tüm eğitim camiamız olarak  bu anlamlı sözün ışığında ve bilincinde, sevgili  öğrencilerimizin  ilim deryasına adım attığı  2021-2022 eğitim öğretim yılını  hep birlikte karşılamaktayız.

Değerli Öğretmenlerimiz, Öğretmenliğin bir ideal ve özveri mesleği olduğunun bilinciyle, çok kutsal ve onurlu bir hizmeti yerine getirmektesiniz. Sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz.

Yeni bir eğitim-öğretim yılının başında, sağlıklı , huzurlu ve başarılı bir yıl geçirmenizi diliyorum”

ÇOK DAHA İLERİ SEVİYELERE TAŞIMAK İÇİN ÇABA SARF EDECEKSİNİZ

Konuşmasına öğrenci ile velilere seslenerek devam eden Saz, “Sevgili öğrenciler, Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetişmenin gayreti içerisinde olacağız. İnanıyorum ki sizler eğitim yuvalarınızda daha çok çalışarak Türkiye Cumhuriyeti devletimizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf edeceksiniz. Değerli velilerimiz; Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlıklarınızın, bu ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hissediyoruz. Onları hayata beraberce hazırlayacağız. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içerisinde, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Eğitim öğretim sürecinde sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi burada  bir kez daha  saygı, minnet  ve şükranla yâd ediyor, yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma, okul aile birliklerinin değerli yönetici ve üyelerine, öğrencilerimize ve ailelerine eğitim öğretim hizmetlerini yürüten bütün personelimize  en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ve İlköğretim Haftamızın ülkemize İlimize Keşan’ımıza  hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. İlköğretim Haftanız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Törene katılan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, öğretmenlere karanfil dağıttı.