Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Temiz Keşan Derneği İşbirliği ile öğrencilere “Yaşanılabilir Çevre Bilinci ve Sağlıklı Nesiller” kazandırmaya yönelik hekimler tarafından öğrencilere eğitim vermeyi planladı. Planlama kapsamında İlçede eğitim öğretim gören tüm öğrencilere eğitim verilmesi amaçlanıyor.

EN ETKİLİ ŞEKİLDE YARARLANMAYI AMAÇLIYORUZ

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan uzaktan eğitim ile öğrencilere hitap ettiği konuşmasında eğitim teknolojileri alanında dünyadaki en büyük ve en etkili model olan Fatih Projesinden yeni eğitim teknolojisi olarak Keşan’da en etkili şekilde yararlanmayı amaçladıklarını, eğitim teknolojilerinin eğitim ile bütünleştirerek öğretmen, öğrenci ve veliler için öğrenme fırsatlarını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

TEMİZ KEŞAN DERNEĞİ’NE TEŞEKKÜR

Milli Eğitim Bakanlığının bu kapsamda ilçedeki okullarda kurmuş olduğu etkileşimli tahtalar, tabletler ve bunlara entegre EBA, (Eğitim Bilişim Ağı) ile öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini desteklemeyi ve dünyada örnek teknolojik alt yapıyı en verimli ve en etkili şekilde kullanmak istediklerini ifade etti. Öğrencilere yaşanılabilir çevre bilinci ve sağlıklı nesiller konusunda öğrencilere yönelik eğitimlerin bir bölümünü bakanlığın oluşturduğu bu teknolojik alt yapı sayesinde İlçedeki liselerde 100 derslikte yaklaşık 2000 öğrenciye aynı anda video konferans sistemi ile KBB Uzman Dr. Kemal Kef tarafından uzaktan eğitim ile verildi. Erarslan, dün saat 10.15’te başlayan uzaktan eğitimin ilerleyen dönemlerde gerek öğretmenlere gerekse velilere yönelik seminerler ve eğitimler ile devam edeceğini belirtti.İşbirliği ve ortak çalışmalarından dolayı Temiz Keşan Derneği Başkanı Tolga Mercan, yönetim kuruluna ve emeği geçenlere teşekkür etti.