Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aylık plan dahilinde düzenlediği EBA (Eğitim Bilişim Ağı) tanıtım ve bilgilendirme seminerleri başladı.

Program kapsamında öğrenci bilgilendirme ve tanıtım seminerleri okullarda, velilerinki ise Sevim Yenice Konferans Salonu’nda veriliyor. Seminerlerin sunumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Fatih Projesi Eğitmeni Fatih Yıldırım tarafından yapıyor. Seminerlerde, EBA’nın aktif kullanımı ve içeriği hakkında bilgilendirmeler de bulunuluyor.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, EBA tanıtım ve bilgilendirme seminerlerine büyük önem verdiklerini belirterek, EBA’nın öğretmen ve öğrenciler tarafından aktif kullanımın akademik başarıya çok önemli katkılar sunacağını ifade etti. Erarslan, “Başlatmış olduğumuz çalışma ile ilçede Eğitim Bilişim Ağı konusuna dikkat çekmek ve kullanımının yaygınlaşması amaçlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nca, eba.gov.tr adresinden video ders anlatımları, kazanım testleri deneme sınavları ve birçok uygulamanın öğretmen ile öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirtilen adres üzerinden tüm bu kaynaklara ulaşılabilecektir.” dedi.