Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'na 72 okul ve kurumda 898 öğretmen ve 12 bin 765 öğrenci ile başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Eğitime değer vermenin, olmazsa olmazların içerisine alan eğitimin, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu söyleyen Saz, “Bizler de çalışmalarımızı bu sorumluluk duygusuyla planlamakta ve çalışmalarımızı bu hassasiyet ile yürütmekteyiz. Değerli meslektaşlarım; ruhen ve bedenen sağlıklı, milli ve manevi değerlere bağlı bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, bilgi paylaşan, teknolojiyi üreten ve toplum yararına kullanan özgüvenli nesiller yetiştirmek amacındayız. Siz değerli meslektaşlarımın bu amaca ulaşmak için büyük fedakârlıklarla çalışarak, ülkemizin aydınlık geleceğini inşa edecek erdemli bireyleri yetiştirme gayreti içerisinde olduğunuzu biliyorum. Bundan sonra da aynı gayret içerisinde olacağınıza yürekten inanıyorum. Bugüne kadarki tüm emekleriniz için teşekkür ediyor, yeni eğitim öğretim yılındaki çalışmalarınızda başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

BÜYÜK GAYRET SARF ETTİĞİMİZİ BİLMENİZİ İSTERİM

Ruhen ve bedenen sağlıklı, milli ve manevi değerlere bağlı, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, bilgiyi paylaşan, teknolojiyi üreten ve toplum yararına kullanan özgüvenli nesiller yetiştirmek amacında olduklarını kaydeden Saz, “Meslektaşlarımın bu amaca ulaşmak için büyük fedakârlıklarla çalışarak, ülkemizin aydınlık geleceğini inşa edecek, erdemli bireyleri yetiştirme gayreti içinde olduğunuzu biliyorum. Bundan sonra da aynı gayret içinde olacağınıza yürekten inanıyorum. Bugüne kadar ki tüm emekleriniz için teşekkür ediyor yeni eğitim- öğretim yılındaki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimiz; Amacımız sizlerin kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen yetişkinler olarak geleceğe adım atmanızdır. Bu gayretlerimizin gerçekleşebilmesi için öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, aileniz ile birlikte büyük gayret sarf ettiğimizi bilmenizi isterim. Öğretmenleriniz olarak herek donanımsal gereksinimleri gerekse eğitim açısından yapılması gereken ne varsa yerine getirmeye, sizlerin eğitimi için en uygun eğitim ortamlarını sağlamaya gayret ediyoruz. Sizden beklentimiz çok çalışmanız, kendinizi mümkün olan en üst düzeyde yetiştirmenizdir.”dedi.

AYNI GAYRET İÇİNDE OLACAĞINIZA YÜREKTEN İNANIYORUM

Sözlerinin son bölümünde, velilere de seslenen İlhan Saz, “Sayın Velilerimiz; Yeni eğitim-öğretim yılında da bizlere ve evlatlarınıza önceki yıllarda vermiş olduğunuz destekleri, özveriyi, ilgi ve anlayışı göstermeniz, okul-öğrenci-veli işbirliği ve koordinasyonunu geliştirip arttırarak bu sene en üst noktaya taşımanızdır. Evlatlarınızı bizlere bırakışmış en kıymetli emanetiniz olarak görüyoruz. 898 öğretmeni 12 bin 765 öğrencisi ve kıymetli aileleri ile bizler büyük ve güçlü bir ailenin mensuplarıyız. Bu ailenin birlikteliği ve oluşturacağı sinerji ile başarımızı çok daha iyi noktalara çıkarmak hiçte zor olmayacaktır. Başarı rastlantı değildir. Başarı anlayış ile önceki yıllarda yakaladığımız başarıları devam ettirmek ve her geçen gün arttırarak geliştirmek kararlılığı içerisindeyiz. Sözlerimi büyük önder M. Kemal Atatürk’ün bize eğitim anlayışımız açısından ışık tutan bizlere hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; 'Milli Eğitim ülkümüz, Türk milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur etrafında toplamak, milli, insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek, çağdaş uygarlığın, yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir ortağı haline getirmektir.' Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere, kıymetli yönetici ve öğretmenlerimize değerli velilerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.