MEHMET AYTAÇ

Keşan Belediyesi Konferans Salonu’da saat 10:00’da başlayan toplantıya 93 öğretmen ve sorumlu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

Keşan’da bugüne kadar yapılan projeleri tanıtmak üzere toplandıklarını söyleyen İlhan Saz, bu projelerin eğitime katkısının önemine vurgu yaptı.  Saz, bu projelerin, öğrencilere öz güven ve tecrübe verdiğini belirterek; “Bu projeler sayesinde kendilerini geliştirmeye yardımcı olmasını da önemsiyoruz. Bizler Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlçede oluşturduğumuz ekiple her daim tüm projelere elimizden geldiği kadar bugüne kadar destek verdik ve desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Saz, şöyle konuştu: “Yaptığımız her okul müdürleri toplantısında da bizleri temsilen siz değerli arkadaşlarımıza destek vermelerini söylüyoruz ve takibini yapıyoruz. Çünkü Projelerin ortaya çıkmasında yürütülmesinde ve sonuçlandırılıp değerlendirilmesine kadar birçok süreci kapsadığını ve süreçlerde en başta çok büyük bir özveri istediğini ve aynı zamanda da desteklenmek gerektiğini biliyoruz. İhtiyaç ve istek üzerine proje yazma ile ilgili kurs ve seminerler düzenleneceği gibi konu başlıklarına göre, proje yazmaya yeni başlayan arkadaşlarımıza rehberlik edecek bir ekibin olduğunu vurguladı. Keşan ilçemiz olarak ekip ruhu ile okullarımızda ve bulunduğumuz çevrede öğrencilerimizin de fikirleri doğrultusunda ortaya çıkacak projelerle okullarımızda uygulama şansı bulacağız. Bu projelerle öğrencilerimizin araştırma, deney, röportaj gezi ve gözlem yaparak bilgi toplama, Kaynak tarama ve bilgiye ulaşma yollarını keşfetme,  elde edilen bilgilerin düzenlenmesi ve analiz edilmesi, bilgiler arasında neden-sonuç ilişkisi olup olmadığını kavrama, elde ettiği bilgilerle yeni ürünler ortaya koyma ve yeni stratejiler geliştirme, zaman disiplini kazanma belirli bir plan çerçevesinde çalışma disiplini kazanma bütün bunların sonucunda da hayatın içinde karşılaştığı problemler karşısında çözüm yolları geliştirebilme becerisi kazanmasını sağlar.”

Son 3 yıl içerisinde Keşan’da yapılan TÜBİTAK(2204-A,2204-B, 4004, 4006,4007, Erasmus+ (KA101,KA102,KA229,) eTwinning, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programları, IPA-II Projeleri, Trakya Kalkınma Ajansı Projeleri, 2023 Vizyon Projeleri ile ilgili istatistiki verileri paylaşan Saz, konuşmasının sonunda, katılımcıları tebrik ederek, çalışmalarından dolayı teşekkrülerini sundu.

Saz’ın ardından sırasıyla Keşan Anadolu Lisesi Öğretmeni Hasan Avcu, Rasim Ergene Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Serap Tezer Algül, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Sorumlusu Gökmen Aydın, Yekta Baydar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Gökçe Tüfekçi Ergin, Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Özlem Kuşaksız, KTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Filiz Şen, Keşan Anadolu Lisesi Müdürü Nurdan Fidan Alabak,  Rasim Ergene Ortaokulu Matematik Öğretmeni Yasemin Kırkgül, Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik/Elektronik Öğretmeni Serkan Yavuz ve Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Öğretmeni Vedat Şahin Ekinci, projelerini tanıtarak bilgiler verdiler.

Son olarak tekrar kürsüye çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, kapanış konuşmasında, “Bu zamana kadar projelerde emeği geçen ve bundan sonra da katkı sunacak olan tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.