Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi 11. sınıf öğrencileri, öğretmen olma yolunda ilk deneyimlerini ilçemizdeki çeşitli okullarda staj yaparak yaşamaya başladılar.

Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi 11. sınıf öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 'Uygulamaları İzleme Etkinlikleri' yönergesi gereğince 17 Mayıs 2013 tarihine kadar staj yapacak.  

Öğretmen olmanın nasıl bir duygu olduğunu ve öğretmenlerin çalışmalarını yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, keyifli anlar yaşadıklarını söyledi. 

Eğitime katılan öğrencilerden Selinay Yılmaz, Hilal Nur Yazal, Ümmet Alınlı, Emircan Aşkıncı, Yekta Baydar İlk ve Ortaokulu’nda uygulamalı eğitime katılmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Burada eğitime katılmamızda bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. İlk kez öğretmen olduk ve çok heyecanlandık.” dedi.

Okul İdarecileri staj eğitiminin mesleğe alışma açısından öğrencilere büyük katkıda bulanacağını söyledi. Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi’nde 3 tane 11. sınıf bulunduğu ve toplam 90 öğrencinin staj programına katıldığı öğrenildi.