Uzun yaz tatilinin ardından ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, Keşan’da ise 12 bin 673 öğrenci ile 970 öğretmen 68 eğitim kurumunda bugün ders başı yapacak.

17 Haziran 2016'ya kadar sürecek 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı, bugün çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenecek program ise İnönü İlkokulu’nda gerçekleştirilecek. Etkinlik, saat 10.00’da, okul bahçesinde başlayacak.

ŞEHİT ER AKIN BULUŞ İLKOKULU’NA 90 KAYIT YAPILDI

TOKİ Sosyal Konutları’nda inşa edilen ve bu yıl eğitim vermeye başlayacak 24 derslikli Şehit Er Akın Buluş İlkokulu’nda ise ana sınıfıyla 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda 90 öğrenci ders başı yapacak. Kurucu müdürlüğünü Ahmet Erkan’ın yaptığı ve öğretmen kadrosunun tamamlandığı okula hafta boyunca kayıt alınmaya devam edilecek.

EĞİTİM-ÖĞRETİM TAKVİMİ

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı)'in çalışma takvimine göre, birinci kanaat dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ise 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.

DESTEKLEME KURSLARI

Bakanlık tarafından öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarına başvurular 2 Ekim Cuma günü sona erecek. Kurslar, 1. dönem, 2.dönem ve 3. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılacak. Kurslara, MEB'e bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek. Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı şifresiyle, e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecek. Açık öğretim öğrencileri, başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine, bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacak.