Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, dün yaptığı yazılı açıklamada, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 1’nci Dönemi’ni değerlendirdi.

İdari personelle birlikte 983 öğretmen ve 13 bin 42 öğrenci ile 1. dönemi tamamladıklarını ifade eden Erarslan, dönemi şu başlıklar altında sıraladı:

TAŞIMALI EĞİTİM

2015-2016 Eğitim öğretim yılı I. Dönemi’nde 41 yerleşim yerinde 250 ilkokul, 309 ortaokul öğrenci 7 taşımalı merkezi olan ilkokul ve ortaokula 38 araçla taşıma işi gerçekleşmiştir. Ayrıca İlçemizin yanı sıra 75 yerleşim yerinde 1015 ortaöğretim öğrenci Keşan merkeze taşınması 51 araç ile yapılmaktadır.

FATİH PROJESİ VE EBA ÇALIŞMALARI

FATİH Projesi kapsamında liselerin ardından 24 ortaokulumuza 460 etkileşimli tahta kuruldu. Öğretmenlerimize ve 1580 öğrencimize tablet dağıtılmıştır. İlçemizde öğretmen ve öğrencilerimize yönelik “EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Tanıtım ve Bilgilendirme Semineri” düzenlenmiştir. II. Dönemde Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün en öncelikli konularının başında okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimizin EBA’yı etkin ve verimli kullanmasıdır. EBA ile ilgili başlatmış olduğumuz çalışma ile ilçede Eğitim Bilişim Ağı konusuna dikkat çekmek ve kullanımının yaygınlaşması amaçlanmaktadır.Öğretmen,öğrenci ve velilerimizin bakanlığımızın eba.gov.tr adresinden video, ders anlatımları, kazanım testleri ve deneme sınavlarına bu adres üzerinden ulaşmaları önemlidir.

I. DÖNEM SOSYAL-KÜLTÜREL-SPORTİF ETKİNLİK GEZİLER VE PROJELER

Keşan’da tiyatro etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Kitap fuarı, 5 kermes, 2 söyleşi, 3 panel, 8 seminer düzenlenmiştir. 1093 öğrencimiz eğitim-kültür gezilerine 84 öğretmenimiz ile katılmıştır. Öğrencilerimize ve velilerimize yönelik eğitim öğretim yılı başında 5. ve 9. sınıflara yönelik uyum programları düzenlendi. İlçemizde yeni göreve başlayan öğretmenlerimize yönelik program çerçevesinde eğitimler verildi. Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında çalışmalarını yürütüp 16 sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirildi. Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz Voleybol branşında İl birincisi oldu. “Üniversiteler Keşan’da Buluşuyor” etkinlikleri düzenlendi. Öğretmenlerimize yönelik “Aşure Günü”  etkinliği düzenlendi.

İlçemizde İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliği ile Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Hentbol, Badminton, Satranç, Kros, Bocce dallarında turnuvalar düzenlenmiş 1126 öğrencimiz müsabakalara katılmıştır. Lisemiz öğrencileri kick-boks müsabakalarında İlçemiz öğrencileri 3 altın, 1 gümüş madalya aldılar. Talim Terbiye Kurulu Eski Başkanı Prof. İrfan Erdoğan öğretmenlerimiz ile bir araya geldi. Müdürlüğümüz ile Türkiye Yazarlar birliği işbirliği ile “Nurettin Topçu” söyleşisi düzenlendi.1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü işbirliğinde okullarımızda Voleybola yönelik taramalar gerçekleşti. Öğrencilerimizin spora yönelik teşvik edici çalışmalar yapıldı. İlçemizde BİN 153 lisanslı öğrencimiz mevcuttur.

PROJELER

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ile Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor Projesi 2. yılında da devam ediyor. Erken yaşta okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve okuma alışkanlığı kazanmaya yönelik çalışmamız 2. dönemde de devam edecek. İlçe Sağlık Müdürlüğü ile “Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa” projesi 1. dönem ilkokul öğrencilerine yönelik bir çalışma olarak hayata geçti.

İlçe Tarım Müdürlüğü ile Tarım ve Hayvancılık alanında sertifika programları düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı “Kızanlar Geleceğe Hazırlanıyor” proje ortağı olarak gezi, tiyatro ve eğitici çalışmalar işbirliğiyle yürütüldü. Geçen yıl “100. Yılında Çanakkale Şehitlerimizi Unutmadık, Unutmayacağız” projemiz kapsamındaki Şehitlik ziyaretlerimize 2. dönemde devam edeceğiz.

Okullarımızda 40 öğretmene sertifikalı proje hazırlama teknikleri semineri verildi. Feride Mehmet Çuhacı MTAL ve Dr Rıfat Osman MTAL AB ErasmusPlas K-1 101 projesi kabul edildi. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile ilçemiz okullarından mezun Rol model isimleri Kariyer sohbetleri düzenleyerek 250 öğrencimiz ile 2 programda buluşturduk. 2.dönem 4 kariyer sohbeti ile Kariyer günü etkinliklerimiz KTSO işbirliğiyle devam edecek.

İNŞAAT-ONARIM:

Şehit Er Akın Buluş İlkokulu 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir. Raşit Efendi İlkokulu inşaatı başlamış olup inşaatı devam etmektedir. İlçemiz okullarında küçük- orta ve büyük ölçekli onarımlar yapılmıştır. Keşan Fen Lisesi pansiyonu inşaatında sona yaklaşılmıştır. İlk dönem Bademlik İlkokuluna Zenginleştirilmiş Kütüphane, Fatih Sultan Mehmet İlkokuluna Fen Laboratuarı yapılmıştır. İmam Hatip Lisesi ihale aşamasına gelmiştir. İnönü ilkokuluna sosyal etkinlik konteyner kurulmuştur. Yaratıcı Zihinler Bilim Kültür Sanat Atölyeleri kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

ÖZEL EĞİTİM

29 Destek Eğitim Odası açılmış olup, 30 öğrencimiz 21 öğretmenimizin görev almasıyla eğitim almaktadır. 11 özel eğitim sınıfı açtığımız okullarımızda 122 öğrencimiz, 20 öğretmenimizin eğitiminden yararlanmaktadır.  Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulunuzda 1. kademede 23, 2. kademede 32, 3. kademede 15 öğrencimiz olmak üzere toplam 70 öğrencimiz eğitim almaktadır.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI

2015-2016 Eğitim öğretim yılında 11 ortaokul, 11 lisemizde 221 kadrolu, 24 ücretli öğretmen tarafından 3806 öğrencimize destekleme ve yetiştirme kurslarımızda eğitim verilmektedir.

İL DERECELERİMİZ

İlçemizde 1153 lisanslı öğrencimiz vardır.