2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci yarısının sona ermesi nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi, geçen Cuma günü İpsala’daki okullarda da karne törenleri düzenlendi.

Atatürk İlkokulu’nda yapılan karne dağıtım törenine İpsala İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Salih Mehmet Engin, şube müdürleri, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.
Cumhuriyet Anaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine ise İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Tuna, okul müdürü, öğretmen ve veliler katıldı.
Salih Mehmet Engin, 291’i okul öncesi, 1622’si ilkokul, 1311’i ortaokul, 393’ü lise  olmak üzere  toplam 3 bin 617 öğrencinin karne aldığını belirterek öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. Engin, öğrencilerin tatilde dinlenip sosyal-kültürel aktivitelere katılmalarını ve kitap okumalarını tavsiye etti.
Karnelerini alan öğrencilerin tatili 16 Eylül 2013 tarihine kadar sürecek.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sona ermesi nedeniyle bir de mesaj yayımlayan Salih Mehmet Engin şunları söyledi:  “2012-2013 Eğitim Öğretim yılını bugün tamamlamış bulunmaktayız. Gençlerimizin yüreğinde heyecanı, çocuklarımızda sevinci, öğretmen arkadaşlarımızda da gururu görüyoruz. Aileler yarına daha bir umutla bakıyor. Biliyoruz ki geleceği şekillendirecek gençler bir adım daha ileri gidiyor, bizleri bir adım daha ileri götürüyor. Sevgili öğrenciler; bu sene gerek akademik anlamda gerekse sosyal anlamda çok yoğun bir yıl yaşadınız. İlçemizi başarılı bir şekilde temsil ettiniz. Ailelerinizin ve ilçemizin gururu oldunuz. Gözlerinizdeki ışık hiç sönmesin, başarı hep yanınızda olsun, hep daha iyisini hayal edin ve unutmayın ki siz geleceğin mimarlarısınız… Sevgili meslektaşlarım; bir eğitim-öğretim yılını bitirirken yine yorgunuz ama umutluyuz, çocuklarımız için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Öğrencilerimizi sevgiye, dürüstlüğe, anlayışa, insanlara ve büyüklere saygılı olmaya yönlendirdik, sadece akademik başarının değil insanlar arası ilişkilerin da önemini anlattık. Üstün çalışma azimlerinden dolayı bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sevgili veliler; Sizler yıl boyunca çocuklarınızın yanında oldunuz ve her alanda destekleyip, tamamladınız. Şartlar ne olursa olsun çocuklarımızın elinden tuttunuz. En önemli dersleri sizlerden aldılar ve sizlerin yolundan yürüyecekler… 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında dinlenmiş, mutlu ve huzurlu bir şekilde görüşmek üzere herkese iyi tatiller.”