HABER MERKEZİ

Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, yaptığı açıklamada Yukarı Zaferiye Mahallesi’ndeki ilkokul sorununa dikkat çekti. 

İVEDİLİKLE GEREĞİNİN YAPILMASINI RİCA EDİYORUM

Şu an Yukarı Zaferiye Mahallesi’ndeki çocukların birçoğunun özel okullara kayıt yaptırmak zorunda kaldığını kaydeden Nedim İşlek, şöyle devam etti: “Bu durum mahallemizde ikamet eden ailelerin ekonomik olarak zor duruma düşmesine sebep oluyor. Bunun için, önümüzdeki öğretim yılı içerisinde, mahallemize bir ilköğretim okulunun açılması zorunludur. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, derhal ve ivedilikle gereğinin yapılmasını rica ediyorum. Bu konu mahalle halkı tarafından şikayet sebebi oluyor. Mahalle halkı, konuyu gerekirse eylem haline dönüştürüp, okul ihtiyacını farklı şekillerde dile getirme yolları aramaya başladılar. Mahallede yaşayan vatandaşlarımızın birçoğu resmi iş yerlerinde çalıştığı için, çocukların uzak okullara götürülüp getirmesi zor oluyor. Bu konuda yoğun şikâyetler var. Bu konu ile gerekli kurumların ilgilenmesini rica ediyoruz. Lütfen bu konu ele alınsın. Sırf çocuklarını okula yazdırabilmek için evini mahallesini değiştiren vatandaşlar var. Bu ciddi bir problem. İnsanlar güç duruma düşüyor.”

Nedim İşlek, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Yukarı Zaferiye Mahallesi’ne ivedilikle bir ilkokul kazandırılmasını yetkililerden rica etti.

Muhtar Nedim İşlek, ayrıca, Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerin Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına tanınabileceğini, Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden boşalan binanın da ilkokula dönüştürülebileceği önerisini sundu.