Sigortacılık sektörünün önemli isimlerinden, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sigortacılar Komitesi Başkanı Levent Korkut, 18 Şubat Salı günü Keşan’da üniversite öğrencileriyle biraraya gelerek sektör ile ilgili bilgi ve deneyimlerini aktaracak.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Sigortacılar Komitesi ve İTO Sigortacılar Komitesi işbirliğinde, 18 Şubat Salı günü düzenlenecek olan “Sigorta Sektörü, Üniversite ile Buluşuyor” konulu seminer ile ilgili olarak, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Dün saat 10.00’da yüksekokul binasında gerçekleştirilen toplantıya, Keşan TSO 14. Meslek Komitesi Başkanı Cengiz Tanman, Sigortacılar Komitesi Başkanı Sedat Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Adnan Uslu, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Pirinççi, Genel Sekreter Erdem Başak, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan ve Yüksekokul Sekreteri Çetin Topçu katıldı.

Komite Başkanı Tanman toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, 18 Şubat Salı günü saat 13.30’da, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu KTSO Konferans Salonu’nda, Keşan TSO ve İTO işbirliğinde gerçekleştirilecek olan sigortacılık konulu seminer sunumunun İTO Sigortacılar Komitesi Başkanı Levent Korkut tarafından yapılacağını kaydederek, sektörün en önemli isimlerinden biri olan Levent Korkut’un birçok önemli sigorta şirketinde eğitimler verdiğini ve sigortacılık ile ilgili yeni yasanın hazırlanmasında önemli destekleri olduğunu söyledi.

Tanman, Keşan TSO 14. Meslek Komitesi ve Sigortacılar Komitesi’nin organize ettiği ve İstanbul Ticaret Odası ile Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu işbirliğiyle gerçekleştirilecek sigortacılık seminerinin, üniversite sektör işbirliğinin artırılması konusunda bilinçli bir çalışma olduğunun altını çizdi.

Toplantı değerlendirmesinin ardından sigorta sektöründe gerçekleştirilen yeni düzenlemeler konusunda bilgi veren Tanman, sektör ile ilgili birçok yenilik olduğunu ve bu uygulamaların özellikle 2014 yılının ikinci yarısında hissedileceğini ifade ederek, sektörün geleceğine umutla baktıklarını ve çalışmalarını bu yönde gerçekleştirdiklerini kaydetti.