Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği içerisinde yürüttüğü “Okul Kantinlerine Yönelik Özel Hijyen Kuralları” yönetmeliği kapsamında yurt genelinde verilen eğitim dün Keşan’da da verildi.

 

Saat 14.30’da Sevim Yenice Kültür Salonu’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Devrim Özden ile gıda kontrolörleri Talih Esencan ve Göksel Bilgin tarafından verilen seminere Keşan, İpsala ve Enez’den kantinlerden sorumlu okul idarecileri katıldı.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Devrim Özden, eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim bakanlıklarınca ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerin, özel hijyen şartları ve gıda güvenliğine ilişkin kurallarının belirlenmesi ve uygulanması kapsamında eğitim verdiklerini kaydetti.

 

KANTİNCİLERİN EĞİTİMİ BUGÜN

Eğitimin yarın (bugün) saat 10.00’da Sevim Yenice Kültür Salonu’nda kantin işletmecilerine ve çalışan personele verileceğini bildiren Özden, “Kantin işletmecilerine ve personeline de güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıdalarda muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolanması ve muhafazası, gıdaların servis ve satışa hazırlanması konularında bilgiler vereceğiz.” dedi.