Küçükdoğanca Köyü Koruma ve Yaşatma Derneği aracılığıyla, İstanbul'daki bir işadamı tarafından Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne bağışlanan 9 adet bilgisayar, 1 adet laptop ve 8 adet projeksiyon cihazı, dün okulda yapılan törenle teslim edildi.

Saat 13.30 sıralarında başlayan törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Dernek Başkanı Selahattin Gül, bağış yapan işadamı Feridun Sabah, Okul Müdürü Ahmet Küçük ve öğretmenler katıldı.


DINKIRCI: YARDIMLARIN DEVAMINI DİLİYORUZ

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hasan Avcu'nun sunduğu programın açış konuşmasını yapan Kaymakam Dınkırcı, konuşmasına işadamı Feridun Sabah ile Selahattin Gül'e teşekkür ederek başladı.

Dınkırcı, şunları söyledi: “Üzerinde durmamız gereken konu, bilgiyi ve bilişimi çok daha ileri taşıyabilmek. Bilgisayarla tanıştığımda sene 1998'di. O dönemin bilgisayarları şu anki flash bellek kadar değil. Değişen ve dönüşen bir dünyadayız. Bu anlamda biz de eğitime destek çıkan Feridun Bey ve eşi ile vesile olan herkese teşekkür ediyoruz. Yardımlarının devamını diliyoruz. Keşanımız güzel ve özel bir yerdir. Bunu birlikte ileri taşıyacağız. Yaklaşık 13 bin öğrencimiz var. Ve bu öğrencilerimiz içerisinde nice cevherlerin olduğunu biliyoruz.”


YÜKSEL: İLÇEMİZİN TEMEL BİR DİNAMİĞİ VAR

Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yüksel de bilgisayarların okula bağışlanmasından dolayı çok sevindiğini belirterek, “Burada bağışı yapan kişi, bağışının önemiyle vizyonunu da göstermiş oldu. İlçemizin temel bir dinamiği var bu da hayırsever insanların çokluğu. Bu da eğitime olan güveni gösteriyor. Feridun Bey'e ve ailesine teşekkür ediyorum. Okulumuza da hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Bekir Dınkırcı, okul müdürlüğü adına Feridun Sabah'a plaket, eşi Güler Sabah'a da çiçek, Feryaz Yüksel bağışa vesile olan Dernek Başkanı Selahattin Gül ve eşi Hilal Gül'e çiçek, Okul Müdürü Ahmet Küçük de bilgisayarların bağışlanmasında katkıları olan okul velisi Cemal Gül ve eşi Gülşen Gül'e çiçek vererek katkılarından ötürü teşekkür etti.

Program, katılanlara ikramda bulunulması ile sona erdi.