** Öğrenci velisi Funda Yener: “Bir yıl için çocuklarımızı darmadağın edecekler.”

** Öğrenci velisi Gülçin Güven: “1 yıl için çocuklarımızın buradan gitmesini istemiyoruz. Elimizden ne gelirse yapacağız.”

 

Ahmet Yenice İlkokulu 3. sınıf A, B ve C şubelerinin velileri, dün okul bahçesinde biraraya gelerek, kazanılmış haklarının korunmasına yönelik basın açıklaması yaptı.

Saat 15.15 sıralarında toplanan 90 öğrencinin velileri adına açıklamayı Funda Yener ve Gülçin Güven yaptı.

Ahmet Yenice İlköğretim Okulu’nun 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte ortaokul olduğunu hatırlatan öğrenci velisi Funda Yener, “Bunu biliyoruz ama ilkokul öğrencilerinin bu okuldan mezun olup, ortaokula da devam etmesini istiyoruz. Yeni eğitim sisteminde ‘kademeli geçiş’ diye bir hakkımız var ve bu hakkımızı kullanmak istiyoruz. Ancak bize bu yıl gelen kararla önümüzdeki yıl çocukların başka okullarda okuyacakları söylendi.” dedi.

Konuyla ilgili bilginin kendilerine ulaşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın’la görüştüklerini ancak Altın’ın bu konunun kendisini aştığını belirttiğini ifade eden Yener, “Buna saygı duyduk ama bir yıl için çocuklarımızın 4 gibi temel olan bir sınıfta okul değiştirmesi, öğretmen ve arkadaşlarına alışmışken koparılması, okulu evin yanında ve servis olayı yaşamadan okuluna giderken, bambaşka bir ortama sokulması ne kadar doğru? Şu anda hepsi ağlıyorlar. Yaşları küçük olmasına rağmen bu durum onları çok etkiledi ve ders performansları dahi düştü. Bir yıl için çocuklarımızı darmadağın edecekler. Bizim istediğimiz tolerans. Bu geçişte bize tolerans tanısınlar. Ve bizim çocuklarımızın aynı sınıflarında kalmalarını, bu okuldan mezun olmalarını ve bu okulun öğrencisi olarak da devam etmelerini istiyoruz. Siyasi görüş ne olursa olsun, buradaki çocuklar çok küçük, çocuk işte.” şeklinde konuştu.

Öğrenci velisi Gülçin Güven de bir yıl için çocuklarının bu okuldan gitmelerini istemediklerini dile getirerek, şunları ifade etti:

“Elimizden ne geliyorsa hepsini yapacağız. Hem bizi gönderecekleri okulda boş sınıf da yok. Bunu açıkça söylüyorlar. Ayarlamaya çalışıyorlarmış. Niye ayarlamaya çalışıyorlar? Bizim burada sınıfımız mevcut. Okul müdürümüz de, okulumuzda sınıflarımızın müsait olduğunu ve bir yıl daha çocuklarımıza burada eğitim verilebileceğini söylüyor. Buna rağmen neden bu kadar zorlanıyoruz, inatlaşma neden?”

Güven ayrıca, gelecek yıl okuldan 8. sınıfların mezun olacağını, anasınıfların alınmayacağı bilgisini aldıklarını ve böylece 3 şubenin boşalacağını da kaydederek, “Müdürümüz hiçbir zaman ‘siz fazlalıksınız, buradan gidin’ demiyor.” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM DINKIRCI İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Veliler daha sonra toplu halde Keşan Kaymakamlığına geçerek, Kaymakam Bekir Dınkırcı ile görüşmek üzere randevu talep etti.

Öğrenci velilerini temsilen Dınkırcı ile görüşmeye veliler Funda Yener, Sibel Mandacı, Işıl Korkmaz ve Fatma Altın Alabak girdi.

Basına kapalı görüşmenin ardından, görüşme hakkında bilgi aktaran veli Funda Yener, Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın konuya ılımlı yaklaştığını belirterek, şunları söyledi:

“Kaymakam Bey bize, ‘sizi empati yaparak düşünmeye ve içinde bulunduğunuz durumu anlamaya çalışıyorum’ dedi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın’ı telefonla arayarak, resmi olarak bir kez daha bizimle görüşmesini istedi. Eğer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çözüm bulamazsak, o zaman ille iletişim kuracağını belirtti. Ayrıca okulların kapasitesini araştıracağını ifade ederek, ‘ben de bir babayım, tayinci bir babayım ve çocukların öğretmen değiştirmesinin sorunlarını biliyorum’ dedi. Kaymakam Bey’e yaklaşımından ötürü teşekkür ediyoruz.”

Öğrenci velileri daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın’la görüşmek üzere Kaymakamlık’tan ayrıldı.