İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okullardan 4’üncü sınıflardan 978, 8’inci sınıflardan 1.015, 12’inci sınıflardan 957, anasınıfı öğrencileri ile birlikte toplam 13 bin 173 öğrenci, dün karnelerini alarak yaz tatiline başladı.

Ahmet Yenice İlkokulu ve Ortaokulu’nda dün saat 10.00’da düzenlenen karne törenine Kaymakam Bekir Dınkırcı ve eşi Şaziye Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras ile veliler katıldı.

Kaymakam Dınkırcı, eşi Şaziye Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras ve diğer protokol üyelerinden karne alan öğrencilerin mutluluk ve sevinçleri yüzlerinden okunuyordu.

PARLATICIBİLEK: BİRBİRİNİZİ SEVİN, PAYLAŞIMCI OLUN

Karnelerin verilmesinden sonra, okul bahçesinde düzenlenen ve 8/A sınıfı öğrencisi Emirhan Sami Deniz’in sunduğu tören; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. 6/D sınıfı öğrencisi Beyza Sözbir’in “En İyisi” adlı şiirini okumasından sonra, Okul Müdürü Vedat Parlatıcıbilek konuştu. Her insanın ayrı bir değere sahip olduğu inancıyla, öğrencilerin kabiliyetlerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını dile getiren Parlatıcıbilek, Amacımız, sizlerin vatana millete hayırlı bireyler olarak hazırlanmasını sağlamaktır. Bu nedenle, yanlış davranışlarınızda sizleri uyarmaya, hatalı hareketlerinizi düzeltmeye çalıştık. Sizlere tavsiyem, tatilde bol bol kitap okuyun, toplumun mutluluğu için çalışın, birbirinizi sevin, paylaşımcı olun, anne ve babanıza, büyüklerinize karşı saygılı olun.” dedi.

ARAS: VELİLERİMİZ DE KARNELERE BAKARAK KENDİLERİNİ DEĞERLENDİRECEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras da şunları söyledi: “Bu yıl içerisinde yaşadığınız yorgunluk sonucu karnelerinizi aldınız ve tatile girdiniz. Tatil süresince eğleneceğiniz gibi ders çalışmayı ve kitap okumayı da ihmal etmeyin. Verdiğimiz bu karneler sadece öğrencilerin değil, velilerimizin de karneleridir. Velilerimiz de bu karnelere bakarak kendilerini değerlendireceklerdir. Bu anlamda tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Son oplarak, Kaymakam Bekir Dınkırcı, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Keşan genelinde 13 bin 173 öğrencinin karnelerini alarak yaz tatiline gireceklerini hatırlatarak, şöyle dedi: “Bazı öğrencilerimizin karneleri yeterince iyi olmayabilir. Bu sonuçlar dünyanın sonu değil, bu konuda hem rehberlik hizmetleri hem de anne ve babaların duyarlı davranarak çocuklarımızın ilerleyen süreçte çok daha ileri noktalara gitmesi için teşvik edilmesi gerekiyor.

Okulların tatil olması nedeni ile özellikle kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, yaz döneminin bu anlamda iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü kitap okuma insan beyninin muhakeme yeteneğini arttırarak sınavlarda hem süre kullanımı hem de soruları iyi anlama ve algılama yeteneğine sahip olmayı geliştiriyor.

İlerleyen günlerde Lisans Yerleştirme Sınavı’na girecek olan öğrencimizin başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz, güveniyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum.”

OKULLAR 15

EYLÜL’DE AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı ise 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak.