Sonay Can

Keşan Anadolu Lisesi’nin 16’ncı dönem mezuniyet töreni geçen Cuma günü yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 20.00 yerine, organizasyon firmasından kaynaklanan arıza nedeniyle 20.50’de başlayan mezuniyet töreninde 136 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Sunuculuğunu, okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yasemin Kocabaş ile Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Onur Lafcı’nın yaptığı törene; Okul Müdürü Yetiş Ersoylu, okul müdürleri, resmi daire amirleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Mezun olacak öğrencilerin tek tek davet edilerek platformdaki yerlerini almalarıyla başlayan diploma töreninde, saygı duruşunda bulunuldu ve okulun müzik öğretmeni Seray Gürses, yönetiminde İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Yetiş Ersoylu bir konuşma yaptı.


ERSOYLU: ATATÜRK’ÜN GELECEĞİ SİZLERE EMANET ETTİĞİNİ UNUTMAYINIZ

İlk olarak söz alan Yetiş Ersoylu, mezunları kutlayarak, Atatürk’ün geleceği kendilerine armağan ettiğini hatırlattı ve şöyle dedi: “Anadolu Lisesi olarak, öncelikle çok yönlü, milli kültürü, özgüveni tam ve çalışmayı seven gençler yetiştirmek amacıyla yola koyulduk. Kıymetli velilerimiz bu törenin en mutlu, en onurlu insanlarınız. Dört yıl boyunca çocuklarınıza maddi, manevi destek oldunuz. Bugün çocuklarınız mezun olurken haklı olarak büyük bir sevinç ve gurur içindesiniz. Bu çocukları yetiştirip okul ve aile birliği içerisinde bugünlere getirdiğiniz için sizleri tüm kalbimle kutluyor ve saygılarımı sunuyorum. Değerli öğretmenler, bugün mezun olan öğrencilerimiz üzerinde en büyük hakkı ve katkısı olan sizlersiniz. Gerek eğitim gerekse öğretim alanında gösterdiğiniz özverili çalışmalarıyla okulumuzu başarıdan başarıya koşturdunuz. Siz gençleri geleceğe hazırlarken desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Sevgili öğrenciler, bugün sizin en mutlu olduğu kadar bir o kadar da duygulu ve hüzünlü gününüzdür. Atatürk’ün geleceği sizlere emanet ettiğini unutmayınız. Yolunuz aydınlık bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun.”


BAYAZIT: GELECEK HERBİRİMİZE MUTLULUK GETİRSİN

Konuşmanın ardından okulda derece alan öğrencilere plaketleri ve hediyeleri verildi. Okul birincisi Feride Özge Bayazıt, okul ikincisi Gamze Özkan ve okul üçüncüsü Merve Namlı’ya plaketlerini Okul Müdürü Yetiş Ersoylu, Müdür Başyardımcısı Bilgin Sezer ve Okul Aile Birliği Başkanı Çetin Topçu tarafından verildi. Daha sonra Feride Özge Bayazıt tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Bayazıt daha sonra duygularını anlatan bir konuşma yaptı. Feride Özge Bayazıt şunları söyledi: “Bugün, okulumuzdan mezun olmanın haklı gurunu ve sevincini yaşamak için toplandık. Öncelikle tüm mezun olacak arkadaşlarım adına, sizlere hitap etmekten büyük bir onur duyduğumu söyleme isterim. Lise dönemi öncesi hayaller kuruyorduk, yeni bir deneyim yeni bir hayat bekliyordu bizleri. Yeni dostluklarla, tanımadığımız bir çok yüzle başladık bu dört seneye. Sanıyoruz ki hiç bitmeyecek, büyütmüştük gözümüzde meğer bu dört seneyi. Göz açıp kapatıncaya kadar geçti zaman. Dönüp bakıyorum neler yaşamışım diye. O kadar dolu ki, dostlarım, ailem, öğretmenlerim ve bana birçok güzel şey katan diğer insanlar. Onlarla hissettim sevinci, mutluluğu, öfkeyi, hüznü bu dört senede. Şimdi teşekkür edeceğim insanlarla birlikte buradayım. Sevgili anne ve babalarımız, bizim bu hayattaki en büyük destekçilerimiz, bizim en kıymetlilerimiz. Bugün mezuniyet törenimizde karşımızda oturup bizi izliyorsunuz. Büyük bir gururla bakıyorsunuz yüzümüze, artık kendi ayaklarımız üzerinde durabiliyoruz diye. Bizde farkındayız bunun, meraklıyız hayata atılacağız diye. Arkamızda sizin o büyük gücünüz ile. Bize verdiğiniz sonsuz emekler için, sonsuz teşekkürler. Arkadaşlarım bu eğitim hayatı boyunca birbirimizde güç aldık ve birbirimizi koruduk. Tüm okul arkadaşlarıma, hayatlarında bitmeyecek güzellikler diliyorum ve gelecek her birimize mutluluk getirsin.”


SÖNMEZ: ÜZÜNTÜLERİMİZİ, SEVİNÇLERİMİZİ, KEDERLERİMİZİ PAYLAŞTIK

Bayazıt’ın ardından okulun Onur Kurulu Başkanı Mutluhan Sönmez de bir konuşma yaptı. Duygularını dile getiren Sönmez şunları söyledi: “Bir ayrılık ya da geleceğimize yeni bir adım olacak bu gecemize, hepiniz hoş geldiniz. Burada tüm arkadaşlarımın duygularına tercüman olmak için bulunuyorum. Bu bahçeye attığımız ilk adım daha dün gibi aklımızda. Hayata atılan ilk gerçek adımdı belki de. Yeni fikirler, yeni bir çevre, biraz ürkeklik, biraz endişe, yeni fikirler ve tümüyle Keşan Anadolu Lisesi. Ömrümüzün 4 yılını, en dolu deli zamanlarımızı, üzüntülerimizi, sevinçlerimizi, kederlerimizi paylaştık. Bu 4 yılda koca okul bize kucağını açtı. Hepimiz hayatın ucundan yakalamaya çalıştık. Hayatın yolunda ilerlerken bize destek olan, hiç bir zaman sırtını dönmeyen siz ailelerimiz, size teşekkürü borç biliyoruz. Asıl şükran ve minnet duygularını hak edenler, Keşan Anadolu Lisesi’dir. Bizleri, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür birer nesil olarak yetiştirdiğiniz için tüm öğretmenlerime teşekkür ederim.”


FLAMA DEVİR TESLİMİ VE DİPLOMA TÖRENİ

Konuşmalardan sonra okul flamasının devir teslimi gerçekleştirildi. 12’nci sınıf Öğrencisi Mutluhan Sönmez, okul flamasını 11’inci sınıf öğrencisi Ayça Türkoğlu’na devretti. Ardından mezuniyeti belgeleyen diplomalar, sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere törenle takdim edildi. Sınıf başkanları da sınıf öğretmenlerine çiçek sundu. Okul Müdürü Yetiş Ersoylu da öğretmen, yardımcı personel ve okul aile birliği üyelerine çiçek takdim etti. Keşan Anadolu Marşı’ndan sonra kepler havaya atılarak mezuniyet gerçekleştirildi. Program, öğrencilerin günümüzün sevilen müzikleri eşliğinde doyasıya eğlenmesi ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.