Keşan Anadolu Lisesi’nin 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, geçen perşembe günü yapıldı.

Bu yıl 15. mezunlarını veren okuldan, 150 öğrenci diplomasını aldı. Keşan Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 20.00’de başlayan törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Koçak, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yasemin Kocabaş ve Tarih Öğretmeni Celali Çetintaş’ın sunuculuğunu yaptığı tören, öğrencilerin platformdaki yerlerini almasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

ERSOYLU: TARİHİNİZE, KÜLTÜRÜNÜZE BAĞLILIĞI ÖĞRENDİNİZ

Törenin açılış konuşmasını ise Okul Müdürü Yetiş Ersoylu yaptı. Geçen 4 yıllık süre içerisinde, öğretmenlerin, öğrencilerini fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, Atatürk’ün milli beraberlik ülküsünden sapmadan, millet, bayrak, saygıyla dolu, milli, manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirdiğini ifade eden Ersoylu, “Okulunuzdan akıl yürütmeyi, kişisel davranışlarınızda zevk inceliğine sahip, güzel sanatları takdir etmeyi, onlardan hoşlanmayı öğrendiniz. Okulunuzda aldığınız eğitim ile hayat görüşünüzde tutarlı olmayı öğrendiniz. Tarihinize, kültürünüze bağlılığı öğrendiniz. Sevgili meslektaşlarımın, çok değerli öğretmen arkadaşlarımın, sizler için duydukları gururu en içten dileklerimle paylaşıyorum.” dedi.

DINKIRCI: GENÇLERİMİZ ELLERİNDEN GELENİ YAPTI

Daha sonra söz alan Bekir Dınkırcı ise yüz elli öğrenciyi önümüzdeki hafta başlayacak bir sınav maratonuna uğurladıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Devletimiz milletimizin teminatı olan yüz elli sevgili gencimizi hayatın bu bölümünde neşe ve mutlulukla önümüzdeki hafta başlayacak yeni bir sınav maratonuna uğurluyoruz. Yürekten inanıyorum ki bu gençlerimiz başta onları yetiştiren anneleri, babaları, öğretmen ve idareci arkadaşlarım sayesinde ellerinden geleni yaptılar. Bu süreci de ivmelendirdiğimiz takdirde yüz elli gencimizi çok daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum. Dört yılı tamamladık yalnız şu an aldığınız anahtar alacağınız anahtarların ilkidir. Özellikle ilk üçe giren kız öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Özellikle kız öğrencilerimiz sadece dört yıllık fakülte değil şimdiden yüksek lisans ve doktora yapmayı hedeflemelidirler. Eğer biz çocuklarımıza proje bağlamlı gelecek yönelimli hedefleri reel ve net bir şekilde önlerine koyabilirsek aydınlık gelecek, mutlu gelecek sevgili gençlerimizindir.  Elbette ki bu dört yıllık süreçte zaman zaman öz eleştiride bulundunuz. Zaman zaman kendinizin beğenildiği ya da beğenilmediği dönemleri ortaya koydunuz.”

SEZER: BAŞARI VE MUTLULUK, KİŞİNİN HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA İLERLEMESİDİR

Konuşmaların ardından okul birincisi 12 E Sınıfı Öğrencisi Gülçin Sezer, okul ikincisi 12 C sınıfı Asuman Turan ve okul üçüncüsü 12 E sınıfı öğrencisi Aylin Sezer’e plaket ve hediyeleri takdim edildi. Bayrak ve flama devir tesliminin ardından da okul birincisi Gülçin Sezer bir konuşma yaparak, duygularını aktardı. Büyük bir hüznü ve sevinci bir arada yaşadığını kaydeden Sezer, “Bugün buradan mezun olup, yeni bir başlangıç yapmak üzere ayrılıyorum. Başarı ve mutluluk kişinin hedefleri doğrultusunda ilerlemesidir. Hedeflere ulaşma yolunda basamakları yavaş yavaş çıkarken kendi azmim ve kararlılığım yanında bu kişilerin ve kurumların desteği çok olmuştur. Böyle bir okuldan mezun olmak insanın mutluluğunu bir kat daha artırıyor.” şeklinde konuştu.

Daha sonra ise öğrencilere, sınıf öğretmenleri tarafından diplomaları verildi. Okul öğretmenleri ve Okul Aile Birliği üyelerine çiçek takdiminin ardından ise öğrenciler keplerini attı. Duygusal anların yaşandığı gece, mezun olmanın mutluluğuyla sona erdi.