30 Mart 2013 Cumartesi günü Edirne Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılan iş adamları vergi ödül töreninde, TÜBİTAK yarışmasında Türkiye finaline kalan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi ile Edirne Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından altınla ödüllendirildi.

OSMAN BAŞAK:HEDEF BELİRLEMEK YELKEN AÇMAK GİBİDİR”

TÜBİTAK tarafından hazırlanan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi hazırladığı ‘Geçmişten Geleceğe Kültürel Bir Rota : Via Egnetia ve Keşan’ adlı projeyle tarih dalında bölge birincisi olarak büyük bir başarı elde etti. Böylece Ankara’da düzenlenecek olan final yarışmasına katılmayı da hak etti.

Okul Müdürü Osman Başak konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Açılmış yelkeniniz yoksa okyanustan esen rüzgârlar gelip geçerler. Hedef belirlemek yelken açmak gibidir.

Biz Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi ailesi olarak, okulumuz üç yıl önce Keşan eğitim camiasında yerini aldığında hedeflerimizi belirledik ve okyanustan esen rüzgârları arkamıza aldık. Öncelikli hedefimiz, eğitimin dinamik yüzü olan proje ve yarışmalarla adımızı duyurarak yeteneklerimizi ortaya koymaktı. Hedefimize ulaşmada başarılı olmak için amacımızı belirledik ve o amaca ulaşmak için bütün yeteneklerimizi kullanarak çalıştık. Güzergahında çukuru, dağı, vadisi, denizi olmayan bir yolculuk yoktur.Yolculuğumuz esnasında yorulduk, tıkandık, uykusuz kaldık ama asla umutsuzluğa kapılmadık. Çalıştık, çalıştık, çalıştık… Biliyorduk ki bir eser ortaya koymak, bir işi başarmak, bir işe yaramak yüzümüzü güldürecekti. Hiçbir işe yaramamak ise varlığını ispatlayamamak demekti. Biz bu projeyle varlığımızı ispat ettik. Ayrıca projemizin yurtdışıyla bağlantısının olması projemizin ufkunu açmıştır. Bu büyük başarının elde edilmesinde bizden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Hasan Duruer’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin Özcan’a Kaymakamımız Sayın Bekir Dınkırcı’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Feryaz Yüksel’e, projeye danışmanlık yapan tarih öğretmenimiz Melda Ernez’e, projeye gönül ve emek veren öğrencilerimiz Hazal Dizdaroğlu ve Gizem Özkan’a, okul-aile birliği üyelerimize, öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.