HABER MERKEZİ

Erol Yazla, eğitim-öğretim yılı ilk döneminde bir çok sorun yaşandığını belirterek, "Başta öğretmen yetiştirme politikaları olmak üzere, personel istihdam sorunları, ülke genelinde derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili öğretim, taşımalı eğitim, temel lise garabeti, uluslararası sınavlardaki başarısızlıklar, öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkum edilmesi, çocukların örgün eğitim dışına itilmesi, sözleşmeli öğretmenlik,  gibi sorunlar  2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci döneminde  yaşanmıştır." dedi. 

YURT HARİCİ OKUL ÖĞRENCİLERİNE YEMEK ÇIKARILMAMAKTADIR

Keşan Fen Lisesi'nin pansiyonunda kalmayan öğrencilere yönetmelikte belirtildiği halde keyfi olarak öğle yemeği verilmediğini öne süren Yazla, şunları söyledi: "İlçemizde bu eğitim öğretim yılının ikinci dönemine sorunsuz başladık diyorduk ama Keşan’ın önde gelen okullarından ve proje okulu namzedi Keşan Fen Lisesi’nde ne hikmetse keyfi yönetime karşı veli şikayetleri temsilciliğimize ulaşmaktadır. Keşan Fen Lisesi pansiyonlu okul olması nedeniyle yemek çıkmakta ve yönetmelik gereği ücreti karşılığında pansiyonda kalmayan öğrencilere ve okul personeline de okul idaresi yemek çıkarmakla yükümlüdür. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafımıza durumun derhal düzeltileceği ve keyfi uygulamaya son verileceği söylenmesine rağmen dönemim ikinci haftasında da yurt harici okul öğrencilerine yemek çıkarılmamaktadır. Okulun merkezden uzakta ve civarında da yemek yenilebilecek bir yer bulunmamaktadır.  Bu konum da dikkate alınırsa okul mevcudunun yarısından fazla  öğrenci ya öğle öğünlerini aç geçirmekte ya da öğünlerini tost, bisküvi vb. abur cuburlarla  geçiştirmektedirler." 

BU KEYFİ UYGULAMALARI NEREDEN GÜÇ BULARAK YAPIYORSUNUZ?

Erol Yazla, okul yönetiminin keyfi uygulamalar yürüttüğünü öne sürerek, cevaplandırmaları için şu soruları yöneltti: "Bu süre zarfında öğle yemeklerinden kaç öğrenciyi mağdur ettiniz? Birinci dönem çıkarılıp ikinci dönem çıkarılmayan öğle yemeklerini hangi yönetmeliğe göre iptal ettiniz yada geciktiriyorsunuz. Parasını veren pansiyon harici öğrenci yemekhanede yemek yiyemez mi? Yine gelen şikayetler üzerine soruyorum. Devlet tarafından parasız yatılılığı hak etmiş öğrencilerden kayıt esnasında pansiyon ihtiyaçları için ayrıca para toplandı mı? Toplandıysa bu para hangi yönetmeliğe göre kim tarafından toplandı. Toplanan paralar karşılığında makbuz verildi mi? Devlet bu pansiyona ödenek çıkarmıyor mu? Personel görevlendirmedi mi ? Velilere atılan SMS mesajında öğrencilerimizin yeme, içme, barınma, temizlik ve kırtasiye vb. gibi masraflar için belirlenen aidatın ödenmesi aksi halde mevcut durumun sürdürülemeyeceği belirtilmiş. Öğrencinin yeme içme ve barınma ihtiyaçları okul aile birliği tarafından mı karşılanıyor. Böyle bir yönetmelik var mı ya da bu okul aile birliğinin görevlerinden mi? Mevcut durumun sürdürülemeyeceği belirtildiğine göre veli okula aidat katkısı yapmazsa okulu kapatmayı mı düşünüyorsunuz? Veli aidatında gönüllülük esas değil mi? Buradan okul idaresine sesleniyorum. Bu keyfi uygulamaları nereden güç bularak yapıyorsunuz? Sizler kendinizi yönetmeliklerin üzerinde mi görüyorsunuz? Eğitim İş Keşan Temsilciliği olarak, çağdaş ve laik eğitim ile yetişen, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitim öğretim ile ilgili  her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında ve konunun takipçisi olacağız."