Keşan Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Mustafa Bezbaş, Eğitim Koordinatörü Timur Eruzun ve Rehberlik Koordinatörü Duygu Oğuz, sınavla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundular:

MUSTAFA BEZBAŞ’IN, LYS-1 MATEMATİK-GEOMETRİ SINAVI DEĞERLENDİRMESİ

Matematik Geometri sınavı zordu. Soruların çözümü zaman aldı. Biz Final Dergisi Dershaneleri olarak Matematik sınav sorularının zor olacağını öngördük ve bundan haraketle binlerce Final öğretmeni tarafından zorluk derecesi yüksek sorular hazırlandı. Sınavdaki soruların da zor olması doğaldır ki bizim öğrencilerimizi ön plana çıkardı. Final’in yayınlarını çözerek sınava hazırlanan öğrenciler sınavda zor sorular karşısında panik yapmadılar. Bu da tercih ettiğimiz yöntemin doğruluğunu gösterdi. Öğrencilerimizden bize yansıyan, sınavda zorlanmadıkları oldu.”

TİMUR ERUZUN’UN, LYS-4 SOSYAL BİLİMLER SINAVI DEĞERLENDİRMESİ

“Ders çeşidinin en fazla olduğu sınavdır. Bu durum öğrencilerin LYS-4 sınavına yaklaşımını olumsuz kılıyor. Fakat sınav beklenildiği kadar zor değildi. Yeni uygulanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları sürpriz oluşturdu. LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı tahminim odur ki sözel puan türünde daha belirleyici özellik gösterecektir.”

DUYGU OĞUZ, TERCİHLERE DİKKAT ÇEKTİ

“Planlı ve düzenli çalışan öğrenciler başarılı oldu. LYS sınavları bilgiye dayalı sınavlardır. Başarılı olabilmenin tek yolu çalışmaktır. Çalışan öğrencilerimizin de başarıya ulaştığına inanıyorum. Ancak başarının doğru sonuca ulaşması için iyi bir rehberlik almak önemlidir. Bütün dershanemiz öğrencilerine ve diğer öğrencilere tercih döneminde ücretsiz olarak yardımcı olacağız. Öğrenciler mutlaka tercih döneminde uzmana danışmalıdırlar.”