Keşan Final Dergisi Dershanesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesi bir yeniliğe daha imza attı.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Mental Aritmetik Eğitmen Yetiştirme kursları verecek olan Final Dershanesi, kayıtların başladığını ve 30 Eylül’e kadar süreceğini bildirdi.

Promental Aritmetik Yayın ve Pazarlama Müdürü Nihat Kını, Mental Aritmatik yöntemleri ile kişilerde çocukluktan itibaren korku haline gelen matematik dersinin korku olmaktan çıkacağını, çok kolay öğrenilebilen bir duruma geleceğini söyledi.

Keşan Final Dergisi Dershanesi Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş ise bu kursu alan öğrencinin kendisine ayrı bir donanım katacağını ve bu alanda uzmanlaştığı takdirde Türkiye’nin her yerinde iş imkânı bulabileceğini belirtti.

Keşan Final Dergisi Dershanesi Eğitim Koordinatörü Timur Eruzun da Mental Aritmetiğin dikkat, konsantrasyon ve odaklanma gibi faktörleri ortaya koyacak bir çalışma olacağının altını çizdi.

KINI: “YAKIN TARİHTE MİLLİ EĞİTİM MENTAL ARİTMETİĞİ MÜFREDATINA ALABİLİR”

Kını, Mental aritmetik ile ilgili genel bir bilgilendirme yaparak, şunları söyledi: “Bu program bir eğitmenlik kursudur. İlköğretim ve ortaöğretime yani 13 yaşa kadar çıkıyor. Beynin sağ ve sol lobunu çalıştırma egzersizidir. Elin her ikisini kullanarak, saniyelerle verilen rakamları alt alta toplayıp çıkartarak 50 tanesini doğruladığınızda belirli bir süre sonra bunun net cevabını hesap makinesine ihtiyaç duymadan zihinden çözme programıdır. Etkinlik, sosyal etkinlik kapsamındadır. Uzakdoğunun her ülkesinin müfredatında olan bir programdır. Türkiye’de de birkaç yıla kadar Milli Eğitim bu programı müfredatına alacak. Bu program anasınıf müfredatlarına katılmış durumdadır. Birçok kurumda bu program varlığını gösteriyor. Dershaneler ve kolejler de bu etkinliği kendi programlarına katmıştır. Bu durumda eğitmen ihtiyacı var. Mental eğitmen yok. Biz de bu ihtiyacı gidermek istiyoruz. Bu ön lisans ve lisans mezunlarına tanınan bir haktır. Promental aritmetiğin özü, 4-13 yaş grubunda olan çocukların sağ ve sol lobun arasındaki enzimleri tamamlama programıdır. Çalışmalarını yaparken el pratiklerinde, alıştırmalarında sağ ve sol lobu çalıştırmadır. O enzimi tamamlama programıdır. Mesela 18 yaş grubu üstünün bu etkinliği geliştirme şansı yok. Biz Trakya’da açılım yaptık. Final Dergisi Dershanesiyle başladık. Türkiye genelinde de var. Geçen yıl kurulan bir kurumuz. Bu programı sadece matematik olarak düşünmesinler. Çocuğun gelişimini sağladığı için sözelde de etkisi olacak. Çocuklar için düşündüğümüzde matematiği uçurup gidecek diye bir anlamı yok. Çalışıp bu egzersizleri yaptığı zaman beynin her iki tarafını tamamladığında sözel derslerinde de başarılı olacaktır. Eğitmenler bu sertifikayı aldığı zaman mental eğitmen olarak hemen hemen her kurumda ve anaokulunda eğitmenlik yapabilir.”

BEZBAŞ: “MENTAL ARİTMETİK BİR İHTİYAÇTIR”

Daha sonra konu ile ilgili konuşan Bezbaş ise Promental yetkililerine Final Dershaneleri ile işbirliği yaptığı için teşekkür ederek, “Her şeyden önce bu sertifikayı almak isteyen arkadaşlar şunu iyi düşünsünler. Bu bir donanımdır. Bilgisayar, İngilizce kurslarından alınan sertifika gibi bir donanımdır. Bunu kullanmak kendi yeteneklerine kalıyor. Biz hiç kimseye bu belgeyi alırsan iş garantisi veririz demiyoruz. Burada kendi yeteneklerini belirleyecekler. Promentale bu konuda Final dershanesiyle işbirliği yaptığı için teşekkür ederim. Umarım başarılı oluruz. Bu uygulamayla birlikte mental matematiğe duyulan ilgi ve bu kursu verecek olan eğitmen sayısı artar. Başvurular 30 Eylülde sona erecek. Mezun durumda öğrenciler bu sertifikayı alabiliyor.” dedi.

ERUZUN: “PROMENTAL ARİTMETİKLE İLGİLİ DEĞİŞİK HİZMETLER VERECEĞİZ”

Promental Aritmetik ve Final Dergisi Dershanesi’nin yapmış olduğu işbirliğinin, günümüz ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir işbirliği olma özelliğini taşıdığının altını çizen Eruzun ise şunları kaydetti: “Mental aritmetik, dikkat, konsantrasyon ve odaklanma gibi çalışmaları ortaya koyacaktır. Bu etkinliğin eğitmeni olma,k Keşan ve çevresinde bazı tekelleri kırma amacı taşıyor. Anaokulu, kreş ve okul öncesi eğitimlerde insanlara istihdam sağlayacak. Bu sertifikayı alan kişinin çocukları sevmesi, çocuklarla iyi anlaşması gerekiyor. Çocuklara despot bir şekilde yaklaştığınızda bu sertifika pek bir anlam taşımıyor. Final Dergisi Dershanesi olarak gerek ilerleyen dönemlerde Promental aritmetikle ilgili değişik hizmetler vereceğiz. Bu hizmetlerin içerisinde matematik ile ilgili bir çalışmamız olacak. Katılacak olan öğrencilerin ve bu eğitimi alan kişilerin matematiğe karşı bir sempati duyacaklarına inanıyorum.

MENTAL ARİTMETİK NEDİR?
Abaküsle yapılan çalışmalar sonucu kısa bir süre zarfında kişilerin kesin sonuçlar doğurarak matematik alanında 4 işlem diye tabir edilen toplama çıkarma çarpma ve bölme işlemlerini en kısa zamanda kesin olarak öğrenmeleri ve ömür boyunca bu işlemlerin devam ettiğini gösteren çalışmadır. Mental aritmetik yöntemleri ile kişilerde çocukluktan itibaren korku haline gelen matematik dersi korku olmaktan çıkarak çok kolay bir hal içerisine girecektir.Mental aritmetik konusunda sürekli olarak yeni çalışmalar ve yeni yöntemler geliştirilmektedir. Bu yöntemler dahilinde mental aritmetik çalışmaları yapılmakta ve yeni projeler ortaya çıkmaktadır.