Keşan HEM (Halk Eğitimi Merkezi) Müdürü Turgut Yıldız, dün yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasından bu yana açılan kurslar ve bundan sonraki süreçte yapılması düşünülen çalışmalar hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulundu.

Her zaman olduğu gibi bu yıl da Keşan HEM bünyesinde açılan kursların büyük ilgi gördüğünü belirten Yıldız, şu an için çeşitli branşlarda açılan 16 kursa toplam 400 öğrencinin devam ettiğini bildirdi.

DERDİMİZ İNSANLARA MESLEK EDİNDİRMEK

Vatandaşlardan meslek kursu açılması yönünde taleplerin geldiğini de kaydeden Turgut Yıldız, “Müdürlük olarak biz de bu yönde çalışmalar yapıyoruz. 3 bilgisayar, dikiş-nakış kursu, orman ve kırsal alanlarda yangına müdahale kursu, kalorifer ateşçiliği kursu, futbol kursu gibi kurslarımızı açık. Özellikle futbol kursu dezavantajlı bölgemizdeki çocuklarımız açısında çok önemli.” dedi.

Yaklaşık 800 öğrencinin de açık öğretimde kayıtlarının sürdüğünü ifade eden Yıldız, 800 öğrenciye de hizmet verdiklerinin altını çizerek, “Ama bizim derdimiz insanlara meslek edindirmek.” şeklinde konuştu.

Yakın zamanda aşçı yardımcısı kursu açacaklarını söyleyen Turgut Yıldız, “Tarımsal kurs açmayı istiyoruz. Seracılık, arıcılık, elma yetiştiriciliği, avcı eğitimi kursu, iş makineleri operatörlüğü, forklift kullanma kursu açmayı hedefliyoruz. Açacağımız kurslarla insanları belgelendirerek onlara iş imkanı yaratmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

HEDEFİMİZ YÜZDE YÜZ OKURYAZAR ORANINA ULAŞMAK

Bu yılda okuma-yazma kursları açacaklarını dile getiren Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Hedefimiz okuryazar oranında %100’e ulaşmak. Bu konuda muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte büyük bir saha çalışması yapacağız. Halk eğitim asıl görevlerinden bir tanesi okuma-yazma kurslarını açmak.”