HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 16.00’da, Keşan HEM Müdürlüğü hizmet binasında başlayan törene, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Çam, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan HEM Müdürü Eylem Tanrıverdi, kursiyerler, kurs öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, açılış konuşmasını İlhan Saz yaptı. İlhan Saz, "Halk eğitimi merkezlerinin insanlara mesleki ve sosyal-kültürel amaçlı bilgi, beceri kazandıran, kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlayan yaygın eğitim kurumları olduğunu belirterek, “Hayat boyu öğrenmenin temel amacı, bireylerin içinde yaşadıkları bilgi toplumuna uyum sağlamalarına ve hayatlarını daha iyi kontrol edebilmelerine yönelik olarak sosyal ve ekonomik yaşamın tüm basamaklarında aktif katılımlarına imkân tanımaktır. Halk Eğitimi kursları bilgi ve becerilerin öğrenildiği, istihdam olanağı sağlayan, geleneksel el sanatlarının gelişimine katkı sağlayan, meslekte yükselmeye faydalı olan kurslardır. Bir anlamda da yetişmiş işgücü olarak kalifiye eleman talebini karşılaşması bakımında da önemli kurslardır. Halk Eğitimi Merkezleri, eğitim kalitesini arttırıp, mesleki kültürel ve sosyal alanda kişilerin ihtiyaçlarına yönelik eğitim vermektedir. Örgün Eğitimin en büyük destekçisi yaygın eğitim kurumu Halk Eğitimi Merkezleri mesleki ve teknik kursları, sosyal ve kültürel kursları, okuma yazma kursları ile kendini geliştiren, yenilikçi, iş piyasasında görev alabilecek donanımlı kursiyerler yetiştirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın her zaman her yerde eğitim mottosuyla bu anlamda 2021/2022 eğitim öğretim yılında hem bünyemizde hem de işbirliği protokolleri kapsamında Keşan Halk Eğitimi Merkezimiz olarak 2022 yılı Haziran ayına kadar 824 kurs 18 bin 500 kursiyerimize ulaşmış bulunmaktayız. Her geçen gün daha da kursiyerimize ulaşmak için çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Halk Eğitimi Merkezimizin yılsonu sergisinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu kurslara katılarak sertifikalarını alan bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze, kurs öğreticilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, halk eğitimi merkezlerinin halkın okulları olduğunu ifade ederek, "Kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına yararı olan Halk Eğitimi Merkezlerinin istihdama, kültüre spora katkısı olmuştur. Bu yüzden herkese gönül dolusu teşekkür ederim. Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte çalışmanın çok etkisini gördük. Bir arada olmaya devam edeceğiz." diye konuştu. Programın devamında, Balkan Orkestra Konseri gerçekleştirildi. Halk Oyunları Topluluklarının gösterilerini sunmasıyla devam eden törende, yıl boyunca yapılan ürünlerin sergilendiği defile gerçekleştirildi. Protokol tarafından, kıdemli öğretmen ve usta öğreticilerine teşekkür belgelerinin takdim edildiği tören, kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgelerinin takdim edilmesiyle devam etti. Tören, yılsonu sergisinin açılışı ile sürdü.