Sonay CAN

Keşan Lisesi’nin 43’üncü dönem mezuniyet töreni geçen salı günü yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 18.30’da başlayan çifte mezuniyet töreninde; 12’si düz lise, 91’i Anadolu lisesi olmak üzere toplam 103 öğrenci diplomalarını aldı. Törene; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, resmi daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Sunuculuğunu okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seçkin Öztürk’ün yaptığı tören, öğrencilerin tek tek davet edilerek, platformdaki yerlerini almasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Okul Müdürü Sadi Uz tarafından bir konuşma yapıldı.




UZ: AMACIMIZ SİZİ İYİ BİR GELECEĞE HAZIRLAMAKTIR

Konuşmasına, Keşan Lisesi’nin tarihsel gelişimi hakkında bilgiler vererek başlayan Uz, şöyle dedi:

“Bugün anlamlı bir mezuniyet töreni yapmaktayız. Okulumuz Keşan Lisesi 1968 yılında eğitim öğretim hayatına başlamış, 1971 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Bugün 43’üncü mezuniyet törenini yapmaktayız. Aynı zamanda Anadolu Lisesi’nin de ilk mezuniyet törenini de gerçekleştirmekteyiz. Bugüne kadar Keşan Lisemiz 8 bin 353 öğrencimizi mezun etmiştir ve tarih sayfalarında yerini almıştır. Sevgili öğrenciler, sizleri 14 yaşında teslim aldık, bugün 18 yaşında bir yetişkin genç olarak hayata bırakıyoruz. Bazen arkadaş olduk, bazen kaşlarımızı çatıp sert bir şekilde baktık. Amacımız sizi iyi bir geleceğe hazırlamaktır. Bugün 2 mezuniyet törenini aynı anda gerçekleştiriyoruz. Normal lise olarak 12 öğrencimiz, 5 yıllık köklü lise öğreniminden sonra hayata atılıyor. Aynı zamanda 91 öğrenci, Anadolu Lisesi olarak isimlerini tarihe yazdılar.”

DERECE ALAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmanın ardından, ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Keşan Lisesi Anadolu’dan okul birincisi Miray Çakırlı, ikincisi Yaren Gücüyener, üçüncüsü Eda Tara ile Keşan Lisesi okul birincisi Mert Can Batak, ikincisi Serhat Emre Şitil, üçüncüsü Mertol Öztekin ödüllerini almak için sahneye davet edildi. Birincilere Harun Komanlı, ikincilere Murat Aras, üçüncülere ise Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Eski Keşan Lisesi Müdürü Turgut Yıldız tarafından ödülleri verildi.

KOMANLI: HAYATIN KİME NE GETİRECEĞİ HİÇ BELLİ DEĞİL

Ödül töreni sırasında konuşan Komanlı, kendisinin ve oğlunun da Keşan Lisesi mezunu olduğunu vurgulayarak, “Mezunların hepsini tebrik ediyorum. Dereceye giren öğrencilerimiz farklıdır. Ben amcaları, babaları olarak Keşan Lisesi mezunuyum. Sıradan öğrencilerden biriydim. Ancak Yıldız Üniversitesi mezunuyum. Oğlum da Keşan Lisesi mezunu. Seneye doktor oluyor. Onun için hayatın kime ne getireceği hiç belli değil. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Geleceğinizin de kalbiniz gibi tertemiz olmasını diliyorum.” dedi.


ÇAKIRLI: BİR MEVSİMLİK ÇİÇEK GİBİ BU OKULDAN GÖÇÜP GİDİYORUZ

Sözlerine, “Başlangıçlar güzeldir. Bitişler ise zor.” diyerek başlayan Miray Çakırlı şunları söyledi: “Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentilerle ve umutlarla açıyoruz. 12 yıllık eğitim süreci içinde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı, kısacası vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik. Sorumluluklarımızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık. Şimdi nice anılar ve güzel duygular eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde bayrağı size emanet ediyorum. Bizler bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Başkalarının da geçtiği gibi. Ancak mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz. Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan, yaptığımız tüm yaramazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygı ile öpüyorum.” Çakırlı, konuşmasının ardından yaş kütüğüne plaket çaktı.


BATAK: BU SON, GELECEĞİMİZE YENİ BİR BAŞLANGIÇ SAĞLAYACAK

Miray Çakırlı’nın ardından diğer okul birincisi Mert Can Batak da duygu dolu bir konuşma yaptı. Batak şöyle dedi: “Dört yıl süren birlikteliğimiz artık sona eriyor. Bu son, bizim geleceğimize yeni başlangıç sağlayacak; ancak bizi sevgili öğretmenlerimizden ayıracak. Genellikle ayrılıkları sevmem. Bugün de bir ayrılık günü. Biliyorum daha yolun başındayım. Önümde aşmam gereken yollar ve engeller var. Bu engelleri geçerken kim bilir daha ne ayrılıklar yaşayacağım; ama biliyorum ki ilk ayrılıklar unutulmaz. Bu yüzden ben de, arkadaşlarım da öğretmenlerimizi asla unutmayacağız. Gelecekte Türkiye'nin en saygın insanlarından olacağız. Ülkemizin geleceğinde bizim de imzamız olacak. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.”  Mert Can Batak da konuşmasının ardından yaş kütüğüne plaket çaktı.


BAYRAK VE FLAMA DEVİR TESLİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından, bayrak ve flama devir teslimi yapıldı. Bayrağı Kadir Şenkol, Eray Teperek’e, flamayı ise Yaren Gücüyener, Ayça Gündüz’e törenle teslim etti.

Daha sonra mezunlara diplomaları, sınıf öğrencileri tarafından verildi. Ardından okulda görevli öğretmenler, memurlar ve hizmetliler de çiçekle ödüllendirildi.


ALİ İHSAN MERCAN UNUTULMADI

Ödül töreninin ardından, mezuniyetin simgesi olan keplerin havaya fırlatılmasından önce, sınıf arkadaşları, geçen nisan ayı içerisinde elim bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Ali İhsan Mercan’ın anısına, mezuniyet kıyafetiyle çekilmiş temsili fotoğrafının bulunduğu tişörtleriyle, kendisini unutmadıklarını gösterdi. Mezuniyet töreni keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.