Edirne il genelindeki lise öğrencilerinin evrensel boyutta güncel konuları çok yönlü ve zengin bir çerçevede değerlendirme yeteneği kazanmalarını, farklı fikirlere saygı duymalarını desteklemek amacıyla Edirne Valiliği, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beykent Üniversitesi işbirliği ile projelendirilen Keşan Münazara Okulu, dün düzenlenen törenle başladı.

30 NİSAN’A KADAR SÜRECEK

4 ayrı ders şeklinde gerçekleştirilecek ve 30 Nisan 2014 tarihinde sona erecek okulun sonunda, Edirne’de projeye katılan tüm lise öğrencilerinin katılacağı bir münazara turnuvası düzenlenecek. Turnuvanın eleme maçları 10 Mayıs’ta; çeyrek final, yarı final ve final karşılaşmaları ise 12 Mayıs’ta Edirne’de yapılacak. Keşan’da açılan Münazara Okulu’na ilçemizde bulunan liselerin öğrencilerinin yanı sıra Uzunköprü, Meriç, İpsala ve Enez’de bulunan liselerin öğrencileri de katılıyor.

Dün saat 12.30’da Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda başlayan açılış törenine Kaymakam Bekir Dınkırcı, Beykent Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Mustafa Engin, Türkiye Özel Okullar Birliği Münazara Koordinatörü Ediz Kentkuran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel,  Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çakmak, ilçe milli eğitim şube müdürleri, ilgili öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende, Kentkuran, Engin ve Dınkırcı birer konuşma yaptı.

Kentkuran, slayt gösterisiyle desteklediği konuşmasında Münazara’nın geçmişten günümüze gelen süreci hakkında bilgi verdi. Münazara eğitimine önem veren öğrencilerin diğerlerine göre elde edecekleri avantajlardan söz etti.

Engin ve Dınkırcı da yaptıkları konuşmalar ile Münazara Okulu’nda verilecek eğitimin önemine dikkat çektiler.

Konuşmaların ardından, Keşan Münazara okulu “Münazara Kuralları- Konuşmacı Görevleri-Konuşmacı Süreleri- Pratikler” konulu ders ile saat 17.00’ye kadar devam etti.

Keşan Münazara Okulu’na Keşan’dan 12, Uzunköprü’den 8, İpsala’dan 3, Meriç’ten 2 ve Enez’den 1 olmak üzere toplam 26 lisenin öğrencileri katıldı.