Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) hiç İngilizce bilmeyen veya İngilizce dil eğitimi deneyimleri kısıtlı olanlara yönelik profesyonel İngilizce Kursu düzenleyecek.

Aralık ayı başında Keşan TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan kursu, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Keşanlı Sertaç Özkul verecek.

Kayıt süreci başlayan kurs ile ilgili bilgi veren Hukuk Danışmanı Av. Aylin Arıkan, kursiyerlerin, 15’er kişilik iki gruptan oluşacağını belirterek şunları kaydetti:

ÜÇ AY SÜRECEK KURS, HAFTADA İKİ GÜN İKİŞER SAAT OLACAK

 “3 ay sürecek olan kursumuz toplamda 50 saat olacak. Katılım gösterecek kursiyerlerimizin İngilizce seviyelerini, kurs öncesinde belirleyerek iki grup oluşturacağız. Hafta sonları gerçekleştirmeyi planladığımız kursumuzun ders saatlerinin, haftada iki gün, ikişer saat olması planlanmaktadır. Kursumuz, hiç İngilizce bilmeyen veya İngilizce dil eğitimi deneyimleri kısıtlı olan katılımcılar için planlanmıştır.

ONLİNE ÖDEV SİSTEMİ DE OLACAK

Aylin Arıkan açıklamasının devamında, derslerin İngilizce işleneceğini belirterek Kursun güçlü noktalarını şöyle özetledi:

“Sadece önemli bilgiler ve anlaşılmayan hususlar dışında kursumuz genelde İngilizce dilinde işlenecek. Konular günlük hayatta en çok ihtiyaç duyulan dil becerilerini içerecek şekilde hazırlanmıştır. Katılımcıların ders dışında da faal olmalarını ve İngilizce öğrenmelerini teşvik etmek üzere Online Ödev Sistemi kullanılacak. Böylece her bir katılımcının dil gelişimi ayrıntılı raporlarla takip edilebilecek. İstenirse katılımcılar bir, iki, ya da üç kişilik online sınıflarda ilave konuşma pratiği dersleri alabilecekler. Kurs bitiminde ise eğitmen eşliğinde, isteğe bağlı olarak İngilizce konuşulan bir ülkeye, uygulama yapılması amacıyla gezi düzenlenebileceğini belirten Arıkan, kurs sonunda kazanılacak dil becerilerini ise şöyle sıraladı:

“Kendini tanıtma, kişiler ve yerlerle ilgili sorular sorma, kişisel bilgileri doğru olarak alıp verme, kişinin kendisi ve ülkesi hakkında konuşabilmesi, aileler hakkında konuşma, tekliflerde bulunma ve karşılık verme, kıyafetler hakkında konuşabilme, fiyat sorma-söyleme, günlük alışverişleri yerine getirme, benzerlik ve farklılıklar hakkında konuşabilme, saati sorup söyleyebilme, kişileri etkinliklere davet etme, kişinin sevdiği mevsim hakkında konuşması, alışkanlıklar hakkında konuşma, günlük rutin eylemleri anlatma, turist bilgi masalarına müracaat edip bilgi alışverişinde bulunma, yemek tercihleri hakkında konuşmak, yazma kurallarını doğru kullanma, kısa kişisel bilgi metinleri hazırlama, yakın çevremizdeki kişileri tanıtan metinler oluşturma, temel bağlaçları kullanma, ticari faaliyette bulunan bir yerin tanıtılması, sıklık zarflarını doğru, forum/internet bloglarına basit cevaplar yazma, etkili bir yazın için doğru kelimeleri seçme, tercihlerle ilgili kısa metinler oluşturma, ülkeler ve meslekler, İngiliz alfabesi, yerler ve bu yerleri tanımlayan sıfatlar, sosyal ve ticari etkinliklerle ilgili kelimeler, günlük hayatımızı anlatan fiil kalıpları, yemeklerle ilgili temel kelimeler, hotel servisleri.”

Arıkan son olarak, kursa kayıt yaptırmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Keşan TSO’nun 714 11 37 numaralı telefonlarından Hukuk Departmanı ile irtibata geçebileceklerini söyledi.