HABER MERKEZİ

TOBB MEYBEM (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi) ve Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Emlak Danışmanlığı Sınavları için ön kayıtlar Keşan TSO tarafından alınmaya başlandı.

Bakanlık onaylı Seviye 5 Sertifikalı Emlak Danışmanlığı Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Meclis Üyesi Onur Yılmaz, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı MKY mevzuatı gereği Emlak Danışmanlığı Mesleğini yapmak isteyenlere zorunlu hale getirilen yeterlilik belgesi sınavının Keşan TSO’da gerçekleştirileceğini dile getirerek şunları kaydetti; “Oda olarak işsizliğin en önemli alt yapısının mesleksizlik olduğu bilinciyle bölgemizde MEYBEM işbirliği ile mesleki kurslar düzenlemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, gelen talepleri de dikkate alarak MEYBEM işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz ve Bakanlık tarafından zorunlu hale getirilen sertifikalı Emlak Danışmanlığı sınavımızın ön taleplerini almaya başladık. Kayıt ve başvuru alımı ile ilgili bir son başvuru tarihi belirlemedik. Katılımcı başvuruları doğrultusunda yeterli sayıya ulaşınca sınav tarihimiz ile ilgili katılımcılarımıza bilgi vereceğiz. Sınav kaydı yaptırmak isteyenlerin MEYBEM’e ödenecek olan 800 TL ücret ve nüfus cüzdan fotokopisi ile odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir.”

Yılmaz açıklamasının devamında, Sertifikalı Emlak Danışmanlığı Sınavının başlama tarihinin ise başvuruların tamamlanmasının ardından açıklanacağını dile getirdi.

Onur Yılmaz son olarak, sınav ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenlerin, Keşan TSO’nun (284) 714 1137 numaralı telefonundan ve 0542 210 6403 nolu cep telefonundan Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Kadir Can Tunç ile iletişime geçebileceklerini söyledi.