HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve beraberindeki Oda Genel Sekreteri Erdem Başak, Akreditasyon Sorumlusu Kadir Can Tunç ile birlikte bölgeye değer katan Avrupa Birliği projelerine yenilerini eklemek ve devam eden projelerin takibini yapmak için Ankara’da bir çok ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Keşan TSO ekibine Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da eşlik etti.

Ankara ziyaretinin gündemi Keşan TSO tarafından gerçekleştirilecek olan 510 bin euro hibe destekli ‘Trakya metal ve endüstriyel otomasyon teknolojileri mesleki yeterlilik merkezi projesi’ oldu.

MESLEKİ EĞİTİMİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRECEK AB PROJEMİZİN İMZALARI ATILDI

Ankara ziyareti ile ilgili konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, konuyla ilgili şunları söyledi: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından kabul edilen yeni bir Avrupa Birliği projemizin imzalarını atmak için Ankara’daydık. Keşan Ticaret Borsamızla birlikte Bölgemizde mesleki eğitimi yeniden şekillendirme konusundaki karar ve gayretlerimizi daha öncesinde paylaşmıştık. Mesleki ve teknik eğitim, ekonomik kalkınmanın hızlandırıcısıdır. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için mesleki ve teknik eğitime özel bir önem verilmesi gerektiğinin farkındayız. Mesleki eğitimde katma değer yaratacak iki tane Avrupa Birliği projemiz bulunmaktadır. Bugün de bu projelerimizin ilkini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız koordinesinde İnsan Kaynakları Geliştirme (İKG) Programı kapsamında gerçekleştireceğimiz Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Merkezi Projemizin imzaları bugün atıldı.’’

PROJEMİZİN TOPLAM BÜTÇESİ 510 BİN EURO

İsmail Şapçı, Keşan TSO olarak bölgeye değer katan projelere önem verdiklerini ve bu doğrutuda çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün imzasını attığımız Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanlarını kapsayan projemizin bütçesi toplam 510 bin euro. Trakya’da ilk olarak gerçekleştireceğimiz Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Merkezi Projemiz ile Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanlarında yenilikçi ve profesyonel makinalar ile istihdam edilebilirliği artırarak, nitelikli iş gücünü geliştirecek profesyonel eğitmen ve öğretmenlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Projemiz kapsamında 120’si Trakya Bölgesinden olmak üzere Malatya ve Elazığ bölgelerinde ki eğitim kurumlarından da 30 eğiticinin katılımı ile toplamda 150 eğitmen ve öğretmene güncel teknolojilere paralel makinalar ile eğitici eğitimleri düzenlenecektir” dedi.

PROJELERİMİZLE GENÇLERİMİZİ HEM SEKTÖRÜN ARADIĞI NİTELİKLERLE DONATMIŞ HEM DE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMIŞ OLUYORUZ

Ön aşamayı geçip tam başvuru aşmasına gelen Keşan TSO’ya ait ikinci Avrupa Birliği Projesi hakkında da bilgi veren Şapçı: “İki projemizde insan kaynakları geliştirme programı çerçevesinde AB fonuyla sürdürülmesi planlanan projelerdir. İkinci projemiz ne eğitimde ne istihdam olmayan 29 yaş altında olan gençlere yönelik olarak yazılım, muhasebe ve makine alanlarında mesleki eğitimlerin verileceği bir proje. Gençlerle Birlikte Güvenli Geleceğe Yürüyoruz adlı projemiz kapsamında ‘’İş Danışmanlığı ve Kariyer Merkezi’’ kurularak mesleki eğitimlere katılan gençlere oda üyelerimizde istihdam sağlanması amaçlanmaktadır. Keşan’ımıza kazandırılacak olan bu projemizin de hibe desteği 310 bin Euro bandında olacak. Projelerimizin destekleriyle Keşan Ticaret Borsamız, Yönetim Kurulumuz ve Meclisimiz ile birlikte, okulumuzun Türkiye’ye rol model olması için fiziki alanların iyileştirilmesinden burs ve staj imkanlarına, teknolojik alt yapısının iyileştirilmesinden mentorluğa kadar, gereken tüm desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yapacağımız çalışmalarla, gençlerimizi hem sektörün aradığı niteliklerle donatmış hem de istihdama katkı sağlamış olacağız” dedi.

OKULUMUZA VERİLEN DESTEKLERDEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da Ankara ziyareti ile ilgili Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin model bir kurum haline geleceğini ifade ederek, “Vasıflı eleman yetiştirecek olan okulumuza verilen desteklerden dolayı çok mutluyuz. Bu destekler ile okulumuzda inşallah en güzel eğitimleri vereceğiz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odamız ve Borsamız aracılığı ile daha önce de 38.500 Euro tutarında olan CNC makinası okulumuza kazandırılmıştı. Okulumuza, Türkiye için model bir kurum haline dönüştürülmesi için gereken desteği sağlayan, eğitime ve gelişime destek olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odamız ve Keşan Ticaret Borsamıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.