Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, dün gerçekleştirildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, saat 14.00’te, Keşan Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda başlayan törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Okul öğrencileri İrem İş ve Furkan Çetin sunumunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Törende ilk olarak konuşan Okul Birincisi Şeyma Kurtoğlu, ortak bir sevinci paylaşmak üzere toplandıklarını belirterek, “Hepiniz Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2015-2016 mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Okulumuz mezunları adına sizlere hitap etmekten büyük bir onur duyduğumu belirtmek isterim.  Aslında şuan burada bu zor maratonun kendisini değil, uzun bir başlangıç çizgisini sonlandırmış bulunmaktayız. Çünkü esas mücadele mezuniyetten sonra başlayacaktır.  Burada Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatmak istiyorum. ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.’ Saygıdeğer hocalarım,  bize özsaygımızı hatırlatan, özgüvenimizi yeniden inşa eden, kısacası bizi biz yapan sizlere teşekkürü bir borç biliriz. Fedakar anneler ve babalar; bugün yaşadığınız mutluluğu az çok tahmin edebiliyorum. Çocuklarınızın vatanımıza ışık tutacak genç bireyler olarak mezun oluşunu izlemek için buradasınız.  Sizleri bizleri bugünlere getirmek için büyük emek harcadınız. Ama görüyorsunuz ki, emeklerinizle filizlenen tohumlar meyvelerini bugün vermeye başladı.  Lisans hayatımız boyunca bizi bir nakış gibi işleyen değerli öğretim üyelerine hiçbir zahmetten kaçınmayıp bizi bugünlere getiren fedakar anne ve babalarımıza, burada olup bizim mutluluğumuza tanıklık eden değerli insanlara, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2015-2016 mezunları adına teşekkür eder saygılarımı sunarım. Mezuniyetimiz kutlu olsun.” dedi.

TAŞKAN: MEZUNLARIMIZIN ÖNEMLİ BİR KISMI İSTİHDAM EDİLDİ

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan ise okulun 3’üncü mezunlarını verdiği ve 260 öğrenciyi daha “Lisans mezunu” sıfatıyla yaşam yolculuğuna uğurladıklarını ifade ederek, “Değerli konuklar, yüksekokulumuz bugün 14’ü öğretim üyesi olmak üzere 33 akademik ve 9 idari personeli ve beş bölümde öğrenim gören 1361 öğrencisiyle büyük bir ailedir ve sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda Keşan’ımıza ciddi katkılar sağlamaktadır. Bunun yanında nitelik anlamında da her geçen gün üzerine oyarak ilerlemektedir. Burada öncelikle rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük hocamıza ve üniversitemiz üst yönetimine teşekkür etmek isterim. Edirne ile aramızda fiziksel mesafeyi hiçbir zaman hissettirmeyerek, her zaman yanı başımızda yer aldılar, yapıcı ve anlayışlı oldular. Bizler de birim yönetimi olarak güven ve desteklerine layık olmaya çalışıyoruz. Şu anda okulumuzu nitelik ve nicelik olarak belli bir standarda ulaştırmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Her yıl tüm bölümlerimiz talep görmekte ve kontenjanlarımız dolmaktadır. 2014 ve 2015 yıllarında toplam 730 mezun verdik ve bize ulaşan geri bildirimler oldukça sevindirici. Mezunlarımızın önemli bir kısmı, ülkemizin önde gelen kurumsal şirketlerinde istihdam edilmiş durumda.” dedi.

DÜŞLEYİN, BAŞARIYA İNANIN, YÜREKTEN İSTEYİN VE FARK YARATIN

Uğur Taşkan, sözlerinin sonunda mezun olan öğrencilere seslenerek, “Sizlere hocalarınız olarak dört yıl boyunca emek verdik, gelişiminize katkıda bulunmaya çalıştık. Bundan sonraki hayat yolculuğunda şu hususları lütfen aklınızdan çıkarmayın. Evrende bir gözlemci olmayı ve yalnızca olup biteni gözlemlemeyi tercih etmeyin. Aksine evrende bir oyuncu olmayı ve yalnızca olup biteni gözlemlemeyi tercih etmeyin. Aksine evrende bir oyuncu olmayı ve fark yaratmayı seçin. Yaşam, parlak bir 100 metre koşusundan ibaret değildir. Sabrınızı, sorumluluk duygunuzu ve alışma azminizi sürdürebilir bir yaşam biçimine dönüştürmelisiniz. Elbette ki, kendi bakış açınızı, yaklaşımınızı, renginizi ve tarzınızı ortaya koyarak ortaya koyarak. Unutmayalım ki, yeryüzünün bütün ırmakları denize ulaşsa da, denizler dolmuyor ve de dolmayacak. Önünüzde tırmanılacak çok sayıda dağ var. Ancak her dağ, yeni bir fırsat ve meydan okunacak yeni bir hedefidir. Evet, dünya değişiyor ve gelişiyor, ancak kabul edelim ki, yenidünya düzeninde çeşit çeşit zorluklar olduğu gibi, aynı ölçüde birçok da yeni olarak bulunuyor. Planlı ve sistematik çalışarak, azami gayreti sarf ederek sizlerin bu dağları rahatlıkla aşacağınıza eminim. Düşleyin, başarıya inanın, yürekten isteyin ve fark yaratın. Değerli mezunlar, bizler canı gönülden sizlerin fark yaratacağına ve hayatta başarıya yakalayacağınıza inanıyoruz. İyi haberlerinizi bekliyoruz, yolunuz her daim açık olsun.” diye belirtti. 

YÖRÜK: ÖĞRETİM ÜYESİ SAYIMIZ 2’YE KATLANDI

Son olarak konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise öncelikle tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek, şunları kaydetti: “34 yıllık geçmişe sahip Trakya Üniversitesi bugün 43 bin öğrencimize ev sahipliği yapmakta. Bunlardan başlangıçtan itibaren kimini 4 yılda, kimini 6 yılda mezun etmekteyiz. Bugün, buradan da 260 öğrencimizi hayata yolluyoruz. Biz onlara mesleklerinde yetkin birer birey olmayı gösterdik. Biz onlara bu eğitim sürecinde bilgiyi nerede bulabileceklerini, bilgiye nasıl erişebileceklerini göstermeye gayret ettik. Çağımızda edinilen bilgiler o kadar hızlı eskimekteki bu anlamda sürekli bilginin tazelenmesi gerekmekte. Kendi tecrübelerini, bilgilerini öğrencilerimize aktaran fedakar öğretim görevlilerimize, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız sevgili hocalarım. Geçen yıl, yüksekokulumuzda öğretim üyesi sayımız 2’ye katlandı, her bölümümüz güçlendi, bizde idare olarak, yönetici olarak altyapı desteği vermeye gayret ettik. Bilgisayar, kütüphane, dershane olanaklarını iyileştirmeye çalıştık. Öğrencilerimiz yüksekokul diye girdiklerinde belki üzüntülüydüler ama her biri birer fakülte mezunu. Ankara’da da bu anlamda büyük gayret sarf ettik. Her alandaki denkliklerini aldılar. İktisadi ve idari bilimler fakültesinin eş mezunları olarak bu anlamda öğrencilerimiz birer fakülte mezunudur. Öğrencilerimizin lisanstan sonra, yüksek lisans ve doktora yaparak hiçbir zaman eğitimlerini akıllarından çıkarmamalarını istiyorum.”

ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇALIŞMA ALANLARI BÜTÜN DÜNYADIR

Prof. Dr. Yener Yörük, mezun olanlara iş hayatları konusunda da seslenerek, “Mezun olan öğrencilerimiz ilk hafta, ilk ay ya da ilk yıl iş bulamayacaklar. Hiç üzülmesinler. Ama iş ararken bütün iş olanakları sadece devlette değil, kamuda değil. Bunun ötesinde Türkiye’yi aşarak dünyaya bakmalarını da istiyorum. Biz öğrencilerimize projelere nasıl dahil olacaklarını, kaynaklardan nasıl yararlanacaklarını da öğretiyoruz. Ülkemizin artan ve gelişen olanaklarıyla girişimciler için, serbest meslek sahipleri için neler yapabileceklerini, bu yarışmacı dünyayla nasıl başa çıkabileceklerini, nasıl fark yaratabileceklerini de göstermeye çalışıyoruz. O anlamda hiç üzülmesinler, morallerini hiç bozmasınlar ve onların artık çalışma alanları bütün dünyadır. Keşan’da okudular, Keşan’ı sevdiler. Öğrencilerimiz derslerinin dışında da güzel çalışmalara imza attılar. Dergi çıkardılar, konser verdiler, çeşitli aktivitelerde yer aldılar. Öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Daha sonra okul birincisi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, okul ikincisi Damla Yatbaz’a Keşan Kaymakamı Nuri Özder okul üçüncüsü Melike Öztürk’e ise Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan plaket verdi. Tören, mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ve ardından meslek andının okunmasıyla sürdü. Mezunların kep atmasının ardından katılımcılara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.