2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nın dün başlaması nedeniyle Raşit Efendi İlkokulu’nda, tören düzenlendi.

Saat 09.30 sıralarında başlayan etkinliğe, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Aras, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

KAYKI: EĞİTİM, ÖĞRETİMDEN ÖNCE GELİR

Okulun 4/A Sınıfı Öğrencisi Süleyman Kahyalı ve 4/B sınıfı öğrencisi Asude İşlek’in sunumunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hakan Kaykı, ülkenin her alanda kalkınması ve Atatürk’ün gösterdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının eğitimde başarılı olunmasına bağlı olduğunu ifade ederek, “Milletimize ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirmek, dünya milletleri arasında ekonomik, kültürel, bilimsel ve teknolojik alanda yer edinebilmek ancak sağlıklı ve başarılı öğretimle mümkün olur. Sevgili öğrencilerim, zor ve onurlu bir mesleğin mensubu olan öğretmenleriniz çeşitli eğitim-öğretim etkinlikleriyle sizlere bilgi, beceri ve olumlu davranışlar kazandırarak Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Türk milli eğitiminin amaçları ve ilkeleri doğrultusunda en iyi şekilde yetişmenizi kutsal bir görev olarak üstlenmiştir.” dedi.

YÜKSEL: OKUL, ZİHİNLERİN ŞEKİLLENDİĞİ, BİLGİ İLE AYDINLANDIĞI YERDİR

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nın göz açıp kapayıncaya kadar kısa sürede geldiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Hepiniz sevinçlisiniz ve heyecanlısınız, bizler de aynı duygu yoğunluğunu yaşıyoruz. Uzun bir tatil sona erdi ve yeniden sınıflarınızı doldurmak, zihinlerinize yeni bilgiler eklemek için okullarınıza koştunuz. Size, diyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aranıza yeni okullu kardeşleriniz katıldı. Onlara sevginizi göstererek, örnek bir abla ve ağabeyler olmanız dileğimiz ve isteğimizdir. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor; Okul, zihinlerin şekillendiği, bilgi ile aydınlandığı yerdir. Bilgi sayesinde, insan diğer canlılardan ayrılır. Bilgi, eğitim kişiyi üstün kılar, onun varlığına değer katar. İşte okulun önemi buradan gelmektedir.”

ÖZCAN: DAHA İYİ MEKANLARDA, DAHA FAZLA BAŞARI ELDE EDİLİR

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, öğrencilere, modern mekanlarda eğitim verilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Gördüğüm kadarıyla bunu büyük oranda başardık. Ama daha iyi mekanlarda eğitim yapan çocuklarımız, daha iyi oranlarda başarı elde edeceklerdir. Sizlerin bu en heyecanlı gününde çocuklarımızı çok fazla ayakta tutmak istemiyorum. Hepinize, yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun.

DINKIRCI:

KİTAP OKUMA ORANLARINI ÜST SEVİYELERE TAŞIYALIM

Son olarak konuşan Kaymakam Bekir Dınkırcı ise dün itibariyle 36 okulda yaklaşık 12 bin 500 öğrencinin okulla buluştuğunu dile getirerek, “Giderek artan kitap okuma oranlarından dolayı onur ve gurur duydum. Bu konuda başta annelerinize, babalarınıza ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçe Kaymakamı olarak bu beni ziyadesiyle memnun ediyor. Kuşlar bindikleri dalın kırılmasından korkmazlar, çünkü güvendikleri kırılan dal değil, kanatlarının sağlamlığıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Başöğretmen Atatürk’ün de işaret ettiği gibi; Yani o kanatları bilimle, ilimle ne kadar güçlü kılarsanız merak etmeyin hayat yolculuğunda siz başarılı olacaksınız. Ünlü düşünür Tagore’un dediği gibi Benim sizden istirhamım bu yeni eğitim öğretim döneminde öğretmen, öğrenci ve veli koordinasyonlarını, kitap okuma oranları hep beraber artan oranlı üst seviyelere taşıyalım.  Çünkü sınav başarılarının temelinde kitap okuma alışkanlığı bulunmaktadır. William Shakespeare diyor ki; <Önce hayaller ölür, sonra insanlar>… Sevgili çocuklar hayalleriniz hayatınız süresince hiç ölmesin. Umuyorum ve diyorum ki hep birlikte hep beraber çok daha aydınlık günleri birlikte göreceğiz. Bunun için hep beraber çalışacağız.  2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başta öğrencilerimize, ailelerimize ve hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

OYUN PARKI AÇILDI

Daha sonra Bekir Dınkırcı, Mehmet Özcan, Feryaz Yüksel ve beraberindekiler, “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında okul bahçesine yaptırılan parkın açılış kurdelesini kesti. Açılıştan sonra Kaymakam Dınkırcı ve beraberindekiler, okuldaki bir sınıfı ziyaret etti. Burada öğrencilerle sohbet edilerek çeşitli hediyeler verildi.