Türk Hava Kurumu Genel Merkezi, THK Keşan Şubesi, THK Üniversitesi, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizdeki okullarda öğrenim gören lise öğrencilerine THK Üniversitesi tanıtımı yapıldı.

THK Genel Başkanlığı Tanıtım Elemanı İlkay Barış, THK Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler ve Tanıtım Ofisi Yetkilisi Yusuf Temurtaş THK Keşan Şubesi Başkan Yardımcısı Eyüp Kavazlar ve Sayman Yücel Top’un katıldığı tanıtım toplantıları, Keşan Fen Lisesi, Mehmet Akif Ersoy lisesi ve Sevim Yenice Kültür Salonu’nda yapıldı.

KAVAZLAR: KEŞAN’A GERİ DÖNÜŞ YAPILMAK ZORUNDA

Konuyla ilgili olarak bilgi veren THK Keşan Şubesi Başkan Yardımcısı Eyüp Kavazlar, “Üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerine üniversitenin bire bir tanıtımını yapacağız. Öğrencilerin aklına takılan soruları yetkiler cevaplıyor. Keşan THK’ye yardımlarını esirgemiyor. Biz Keşan’a geri dönüş yapmak zorundayız.” dedi.

İlkay Barış, toplantılarda THK’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Yusuf Temurtaş ise, öğrencilere THK Üniversitesi’nin bölümleri ve gelecekte havacılık sektörü hakkında genel bilgi vereceklerinin altını çizerek şöyle konuştu:  “Öğrencilere bu üniversiteyi tercih etmeleri durumunda kendilerini nasıl bir gelecek beklediğini anlatacağım. Üniversitemiz 3 Mart 2011 tarihinde THK Vakfı tarafından kuruldu. 4 fakülte ve 2 meslek yüksek okuluyla kurulmuşken, 4 fakülte ve 2 meslek okuluyla faaliyetine devam ediyor. Öğretim dilimiz İngilizce ve öğrencilerimize 1 yıl İngilizce hazırlık okutuyoruz.”  

ÜNİVERSİTEMİZİN MERKEZİ ANKARA

Üniversitenin Edirne’de fakülte veya yüksek okulunun bulunmadığına dikkat çeken Temurtaş, “YÖK verdiği kontenjana göre öğrenci alıyoruz. Ana kampüsümüz Ankara Etimesgut’ta” diye konuştu.

 KEŞAN İLE İLGİLİ BİR BİRŞEY DUYMADIM

Gazetecilerin,  “Keşan’da aktif olarak kullanılmayan askeri hava alanı mevcut, ilçelerde yüksek okul veya fakülte açılması düşüncesi mevcut mu?  Sorusunu cevaplandıran Temurtaş, “Bu konuda bir şey duymadım. Üniversitenin büyüme planları nasıl bir seyir arz ediyor bilmiyoruz. Yönetim ileride bu konuda olumlu ya da olumsuz karar verecektir. Şuan için böyle bir konuda benim herhangi bir bilgim yok” dedi.

Yaklaşık 1 saat kadar süren tanıtım toplantısına öğrencilerin yoğun bir ilgi gösterdiği gözlendi.