Bu yıl 47.’si gerçekleştirilen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi “Androiadrı” adlı projeyle Bilgisayar Dalı Birincisi olurken, Keşan Lisesi ise “Atların İzinden İpsala’ya” adlı projeyle Tarih Dalı Üçüncüsü oldu.

3 gün süren değerlendirmeler sonucunda dereceye giren projeler dün İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan törenle ödüllendirildi.

649 proje başvurusu yapılan yarışmada 100 proje sergilenmeye değer bulanarakİstanbul Avrupa Bilim sergisine davet edildi.

17’si devlet okullarına 83’ü özel okullara ait olan 100 projeden 8’inin Edirne’deki devlet okullarına ait olduğu kaydedildi.

Birinci olan okullara ödüllerini Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca verdiği proje yarışmalarında Edirne’den dereceye giren okullar şöyle:

Matematik Dalı Birincisi: Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi, Proje İsmi: Uzayda Herhangi Bir P Noktasının Platonik Cismin Köşelerine Uzaklıkları ile İlgili Bağıntılar,

Bilgisayar Dalı Birincisi: Edirne Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi, Proje İsmi: Androiadrı,

Sosyoloji Dalı İkincisi: Edirne Uzunköprü Anadolu Lisesi, Proje İsmi: Ortaöğretim Öğrencilerinde Alt Yazılı ve Altyazısız Olarak İzlenen Yabancı Filmlerin Öğrencilerin Dil Becerilerine Etkisi,

Tarih Dalı Üçüncüsü: Edirne Keşan Lisesi, Proje İsmi: Atların İzinden İpsala’ya.