Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nin Okul Radyosu Projesi 9 Aralık 2013 Pazartesi günü hayata geçti. 9/A sınıfı öğrencisi Emre Can Çakıroğlu tarafından hazırlanan projenin Proje Öğretmenliğini okulun müzik öğretmeni Çiğdem Saylam Kırcıoğlu yapıyor.

www.ycalradyo.com adresinden okulun müzik sınıfından yayın yapan Okul Radyosu, 1 haftalık deneme yayınından sonra  07.00-23.00 saatleri arasında programlarına devam edecek. Radyonun ilk konuğu bugün saat 14.30’da Okul Müdürü Mustafa Gücüyener olacak.

Okul Radyosu Projesi, okul öğrencilerinin müzik kültürünü geliştirebilmeleri ve aynı zamanda okul ve ders ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri etkin bir iletişim aracı olması bakımından öğrencilerin akademik ve ruhsal gelişimlerini sağlamayı, lisans programlarında bulunan Radyo, TV ve Sinema bölümlerine gitmek isteyen öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri ve ürünlerini sergileyebilecekleri bir fırsat sunmayı amaçlıyor.

SİTENİN YAZILIMI EMRE CAN’A AİT

Projeyi hazırlayan ve aynı zamanda sitenin yazılımını da yapan Emre Can, 1999 İstanbul doğumlu. 6 yıl Rusya’da kalmış Rusça ve İngilizce biliyor. Proje ekibiyle birlikte bu projeyi geliştirmek ve radyo programcılığı konusunda merakı olan okul arkadaşlarına yardımcı olmak istiyor.

KEŞAN’DA İLK DEFA UYGULANIYOR

Okul Radyosu projesini Keşan’da ilk uygulayan okul Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi oldu. Okul Müdürü Gücüyener, Projeyi hayata geçiren öğrencilerimize ve öğretmenimize okul olarak biz de olanaklarımızı sunuyoruz ve kendilerine bu anlamda teşekkür ediyoruz. Bu konuda diğer okullardan da yardım talepleri olursa bilgi ve deneyimimizi paylaşmak isteriz” dedi.