AYGÜL KONAR

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde, ilçelerin Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda pazarcı esnaflarının, yaşadıkları ilçeler dışındaki ilçelerde tezgah açması yasaklanmıştı. Yeni normalleşme sürecine girilse de, bahse konu yasağın çevre ilçelerde kaldırılmaması nedeniyle pazarcı esnafının mağdur olduğu, yapılan açıklamalarda dile getirilmiş ve bu konuda çeşitli girişimlerde bulunulmuştu.

Pazarcı esnafı 13 Temmuz’da Malkara’da tezgah açacak

Pazarcı esnafının Malkara'da tezgah açabilmesine yönelik olarak, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe ile İlçe Teşkilatı'nın da yer aldığı, İYİ Parti Malkara İlçe Başkanı Şencan Pakalpakçil, Malkara Belediyesi Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar'dan oluşan heyet, 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü Malkara Belediye Bakanı Ulaş Yurdakul'u makamında ziyaret etti. Konuyla ilgili olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından, Sarıkeçe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Pazarcı esnafımızın pandemi sonrası komşu ilçeler arasında tezgah açamama sorunlarını konuşmak ve çözüm bulmak adına ilk ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bizleri içten ve samimi karşılayıp ağırlayan Malkara Belediye Başkanı Sn. Ulaş Yurdakul, Başkan Yardımcısı Sayın Ersin Kaçar ve İYİ Parti ilçe Başkanı Sayın Şencan Pakalpakçil'e misafirperverlikleri ve samimi sohbetleri için çok teşekkür ederim. Keşanlı pazarcı esnafımızın 13 Temmuz itibariyle sergi açabileceklerinin müjdesini aldık. Hayırlı olsun." dedi.

Gelibolu ve Şarköy'de bilinmezlik devam ediyor

Öte yandan, Malkara ile ilgili sorunun çözüme kavuştuğu duyurulurken, aynı sorunun devam ettiği Gelibolu ve Şarköy ile ilgili belirsizliğin devam ettiği, sorunun çözümü için girişimler hala devam etse de, sonucun ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor.