Keşanlılar Sürücü Kursu Müdürü Gürol Durmaz, dün yaptığı açıklamada, sınavlarda başarılı olanların 2 yıl stajyer sürücü olmaması için 1 Ocak 2016 tarihine kadar dosyalarını trafik tescilden ehliyete çevirmeleri gerektiğini söyledi.

2918 Sayılı Karayolları Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre yönetmelikte yapılan yenilikleri aktaran Durmaz, “1 Ocak 2016 tarihine kadar yazılı ve direksiyon sınavını geçerek sürücü belgesini hak edenler dosyasını bizden alıp, trafik tescile giderek sertifikasını sürücü belgesine çevirmek zorunda. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren trafik tescillerde sertifikasını sürücü belgesine çevirmeyenler 2 yıl süreyle stajyer sürücü olacaklardır. Sürücü belgesindeki tarihten itibaren 2 yıl içinde 75 ceza puanını doldurmayan kişilerin sürücü belgesi asalete dönüşecektir. Eğer 75 ceza puanını aştıysa sil baştan yeniden sürücü kursuna dönüş yapmak zorunda. Bir stajyerlikte şöyle bir yanlış bilgi var, Avrupa ülkelerinde olsun, Amerika’da olsun sürücü belgesi alma yaşı 16 olduğu için bunlarda aracı kullanırken kişinin yanında başka ehliyetli bir kişi isteniyordu. Bizde, 18’ini bitirip 19 yaşından gün alman gerekiyor. Türkiye’de stajyerliğe girmiş kişi, sürücü belgesini aldığı zaman yanında sürücü belgesi olan başka bir kişiyle araç kullanmak zorunda değildir. Stajyer kendi başına araç kullanacak, 75 ceza puanını geçmeyecek ve aday sürücü belgesi asalete dönecek.”

SERFİKALARINIZI 1 OCAK’A KADAR EHLİYETE ÇEVİRİN

Gürol Durmaz, hak edilen sertifikaların sürücü belgesine dönüştürülmesi için 2 yıl sürenin olduğunu ancak 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bu işlemi yapacakların stajyer sürücü olacağına dikkat çekerek, bu nedenle yazılı ve direksiyon sınavlarında başarılı olanların sertifikalarını sürücü kurslarından teslim alarak yılın ilk gününe kadar ehliyete çevirmesini istedi.

Ocak ayına kadar Sürücü Kursları Yönetmeliği’nin de değişeceğini dile getiren Durmaz, taban fiyat uygulamasının önümüzdeki aylarda netlik kazanacağını bildirdi.