Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü  Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük’ün KMYO’nun üç bölüme ait ikinci öğretim programlarının kapatılması için talimat verdiği yönündeki iddiaları doğrulayarak, “ Ekonomik olmadığı için ikinci öğretimler Türkiye’nin birçok yerinde kapatılıyor” dedi.

İKİ BÖLÜMÜ ZATEN YÖK KAPATACAK

Yörük’ün Keşan’a geldiğinde okulu ziyaret ederek öğrencileri görmek istediğini belirten Kök, şunları söyledi: “Turizm ve Elektrik bölümlerinde 9’ar öğrencimiz, otomotivde 35 öğrencimiz var. Öğrenci azlığının vize haftasından kaynaklandığını Rektörümüze söyledik. Bunun üzerine Rektörümüz, <İlla ki YÖK’ün kapatmasına beklemeye gerek yok.> dedi. 2014-2015 öğretim yılında şu andaki ikinci sınıflar olmayacak ve birinci sınıflardan da 9’ar artı 35 kişi olacak. YÖK, 10 öğrencinin altında olması nedeniyle iki bölümü kapatacak. Tek ikinci öğretim kalacak. Burada sıkıntı 35 kişi. 35 kişi için kaloriferciyi çalıştıracağız, bir memur bırakılacak, bir müdür yardımcısı bırakmak zorundayız ve 35 kişinin derslerine girecek olan öğretim görevlileri görev yapacak. Bunlar da para için kalacak. Bütün bu 4 bin 400 metrekarelik alan ısıtılacak. Masanın diğer tarafı var ve sadece kendi cebini düşünen 2-3 tane öğretim elamanımız var ama ben burada masanın beriki tarafındayım. 2-3 tane öğretim elemanı para kazanacak diye koca binayı ısıtacağım. Zaten memurlara para yok.”

İKİNCİ ÖĞRETİM HÂLÂ PARALI

2013-2014’ün iki bölümde derslerin birleştirilmesine gideceklerini ifade eden Süleyman Kök, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen yılın son ayının sınav ücretleri bu yıl ödendi. İkinci öğretimde ne kadar para yatırılıyorsa öğretim elemanları bundan ücret alıyor. Bunun haricinde dışarıdan birini derse sokamıyorsunuz. Ekonomik olmadığı takdirde fişini çekin diyorlar. Bu anlamda bizi de sorguladılar. Zaten bir bölüm 10 öğrencinin altında kalıyorsa önümüzdeki dönem tercih kılavuzunda yeralmıyor. İkinci öğretimde öğrencinin yatırmış olduğu paranın bir bölümü ısınma ve elektrik için tahsis ediliyor. Bu nedenle ikinci öğretimler Türkiye’nin birçok yerinde kapatılıyor. Artı birinci öğretimler para ödemiyor, ikinci öğretimler para ödüyor. İkinci öğretimde paralı eğitim devam ediyor. Yoksa keyfi olarak bir kapatma mümkün değil. Diğer iki bölüm kapatılırsa otomotivin de kapatılması gerekir. Çünkü ekonomik olmuyor.”