KTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 2013-2014 Eğitim–Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni geçen çarşamba günü yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 18.30’da başlayan törende, 60 öğrenci mezuniyet belgelerine kavuştu. Sunuculuğunu okulun Bilgisayar Öğretmeni Erdi Parkan ve Matematik Öğretmeni Neyir Ayaz’ın yaptığı törene; Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Süleyman Gökdemir, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Yıldız, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

KÖK: MEZUNLARIN GELECEKLERİ ÇOK PARLAK

Öğrencilerin platformda yerlerini almasının ve saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Okul Müdürü Ramazan Kök bir konuşma yaptı. Okuldan mezun olacak öğrencilerin geleceklerinin çok parlak olduğunu ifaden eden Kök, “Üzüntülüyüz bir büyük aileyi uğurluyoruz. Onları bilim üniversitelerine, hayat üniversitelerine uğurluyoruz. Bu okul Türkiye’de ilk defa Bilişim Lisesi olarak açılmıştır. Sadece bilgi teknolojileri dalında, bilgisayar bölümü mevcuttur. Keşan’a TÜBİTAK’ı tanıtan bizim okulumuzdur. Keşan’ a Avrupa Birliği projelerini tanıtan, Avrupa’ya öğrenci gönderen bizim okuldur. Biz böyle bir okulun hizmetkarı olmaktan gurur duyuyoruz. Arkadaşlarımı bu konuda kutluyorum, öğrencilerimi tebrik ediyorum. Sevgili öğrenciler sizi uğurlarken, siz yeni bir hayata yelken açıyorsunuz. Bundan sonraki hayatınızda hayalleriniz büyük olacak, büyük düşüneceksiniz. Her gün yeni bir şeyler üretmenin içerisinde olacaksınız. Mesela; Divriği Dağı’ndaki demir madenlerini altın yapacaksınız. Mars’ta çiftliğiniz olacaktır. Enerjiyi maddeye siz dönüştüreceksiniz. Kömür değil güneş enerjisi satacaksınız.” dedi. Ramazan Kök, ardından kutsal bayrağın bize ceddimizden emanet kaldığını söyleyerek, bayrağı kimseye çiğnetmeyeceklerini söyledi.

DERECE ALANLARA PLAKETLERİ VERİLDİ

Daha sonra okulu dereceyle bitiren öğrencilere törenle plaket ve ödülleri verildi. Okul birincileri; “Anadolu” bölümü birincisi 12-A Sınıfı Öğrencisi İpek Aras, “Teknik” bölümü birincisi 12-T Sınıfı Öğrencisi Mehtap Aydın, “Endüstri” bölümü birincisi 12-E Sınıfı Öğrencisi Tolunay Gülhan’a plaket ve ödülleri takdim edildi. Yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından, bayrak-flama devir teslimi yapıldı.

GÜLEÇ: ZAMAN SU GİBİ AKIP GEÇİYOR

Ardından konuşma yapan KTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mezunlarından, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tarkan Güleç, diğer liselerin aldığı eğitimin yanında, mesleki bilgiler de edindiniz diyerek, şöyle devam etti: “Zaman su misali akıp geçiyor. Bir eğitim-öğretim yılında geride bırakıyoruz. Burada edindiğiniz bilgiler yetişkin hayatınızın inşa edilmiş ilk kısmıdır. Mesleki eğitim almış kişilersiniz. Hem de bu mesleki eğitim geleceği şekillendirecek olan bilişim teknolojileri üzerine. Öte yandan 18 yaşına gelmiş olmanız sebebiyle birçok hak ve sorumluluklar yükleniyorsunuz. Bu durum daha olgun ve daha sorumlu olmanızı gerektiriyor. Öncelikle ailenize, sonra öğretmenlerinize, özellikle vatanımıza karşı sorumluluklar taşımaktayız. Bu sorumlulukların farkında olmalısınız. Sizlerin üzerinde emeği olan vatan toprağına borcunuz, çalışmak ve işinizi en iyi şekilde yaparak ödenir. Yolunuz ve bahtınız açık, geleceğiniz aydınlık olsun.”

ARAS: BİLİŞİM LİSESİ UNUTMA BİZİ

“Anadolu” birincisi İpek Aras’ın konuşmasıyla devam eden törende, Aras şunları dile getirdi: “Bazı şeyler vardır hayatımızda yaşamın bir parçasıdır, fakat biz onların farkına bile varmayız. Ancak elimizden uçup gideceğini anlayıncaya kadar. 4 yıllık sürecimiz aynen böyleydi. Başlarda bitmez gibi gelen 4yıl, şimdi okulun ilk günü gibi geliyor hafızalara. Her sabah gün doğarken kalkmak, kışın soğukta titremek, yazın güneşte terlemek, birbiri ardına gelen yazılılara hazırlanmak ne de zor geliyordu. Bir bitse de kurtulsak derdik, işte bitiyor. Sanki alıştığımız ve her an yaşadığımız şeyler bitiyor. Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar hüzünlü bir şekilde okuluma veda ediyorum. Tabii ki bayrağımı arkadaşlarıma teslim ederek. Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan, yaptığımız tüm yaramazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum. Hayatımın anlamı olan annem, babam ve kardeşlerim iyi ki varsınız. Tüm arkadaşlarıma ve bizden sonraki yerimizi alacak kardeşlerimize eğitim yaşantılarında başarılar diliyorum. Bilişim Lisesi unutma bizi, çünkü biz unutmayacağız seni. Bana o kıymetli vakitlerinizi ayırdığınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” Tören, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgesinin verilmesinin ardından keplerin havaya atılması ile son buldu.