KTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni geçen çarşamba günü yapıldı.

Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 18.00 sıralarında başlayan törene; Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Koçak, Okul Müdürü Ramazan Kök, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Necla Dev, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olmak üzere bünyesinde 3 ayrı liseyi barındıran kurumdan, toplam 89 öğrenci mezun oldu.

Sunuculuğunu okulun Türk Dili Öğretmeni Kevser Meriç ile Matematik Öğretmeni Ramazan Eşref Güner’in yaptığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra konuşmalara geçildi. Okulun Biyoloji Öğretmeni Nuray Öztürk son dersi verdiği konuşmasında, mezunlara, eğitim hayatlarının bundan sonraki bölümünde başarılar diledi.

KÖK: İLK PROJEYİ BİZ YAPTIK

Daha sonra söz alan Ramazan Kök, hayata ve üniversiteye uğurladıkları 89 mezun için hem hüzünlü hem de gururlu olduklarını belirterek başladığı konuşmasında, Avrupa Birliği’nin ödüllü projelerinin ilk kez okullarında yapıldığının altını çizdi. Kök, şöyle dedi: “Okulumuz Keşan’da TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerini başlatan okul olmuştur. Bu nedenle gururluyuz. Bir insana aynı şeyi kırk defa söylerseniz olurmuş. Ben de size kırk kez üniversiteli olun diyorum. İnşallah olursunuz.”

KOÇAK: BEN DE BİR ENDÜSTRİ MESLEK LİSELİYİM

Son olarak mikrofona gelen Feyzullah Koçak ise kendisinin de endüstri meslek lisesi mezunu olduğunu belirterek, bu okul mezunlarının hem teorik dersleri hem de mesleki-teknik dersleri başarmak zorunda olduğunu söyledi. Koçak, “Ben de endüstri meslek lisesi mezunu bir öğretmeniniz olarak sizin adınıza gurur duyuyorum. Bugünden itibaren sizler için yeni bir dönem başlıyor. Hayatın her alanında başarılı olacağınıza inanıyorum.” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından okulları dereceyle bitiren öğrencilere, diplomaları, plaketleri ve ödülleri verildi. Endüstri bölümü üçüncüsü Berkay Ergün, Teknik bölümü üçüncüsü Kezban Alparslan ve Anadolu Teknik bölümü üçüncüsü Nilay Yalın’a ödüllerini Müdür Baş Yardımcısı Selim Çınar verdi.

Endüstri bölümü ikincisi Zeynep Navcı, Teknik bölümü ikincisi Muhammet Sefer Burak Söylerce, Anadolu teknik bölümü ikincisi Melike Girgin ödüllerini Okul Müdürü Ramazan Kök’ün elinden aldı.

Endüstri bölümü birincisi Sinan Erk, Teknik bölümü birincisi Burcu Aydeniz ve Anadolu Teknik bölümü birincisi Selami Durmuş’a ödülleri ise Feyzullah Koçak ve Necla Dev tarafından takdim edildi. Ardından okul birincileri tarafından yaş kütüğüne plaketler çakıldı.

Okul birincileri adına Burcu Aydeniz, yaptığı konuşmasında, “Başlangıçlar güzeldir. Bitişler zor.” diyerek 4 yıl boyunca yaşadıkları acı tatlı anıları dile getirdi. Aydeniz, kendisini 4 yıl boyunca destekleyen öğretmenleri ve ailesine teşekkür etti. Daha sonra bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldı. 12. sınıf öğrencisi Alperen Uysal bayrağı 11. sınıf öğrencisi Volkan Bolcan’a, 12. sınıf öğrencisi Hande Bulut da flamayı 11. sınıf öğrencisi Gamze Uluçay’a törenle devretti. Sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından şarkılar eşliğinde kepler hava fırlatıldı.