AYGÜL KONAR

Dün saat 13.00’te Keşan TSO meclis salonunda düzenlenen toplantıya, Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Ataklı, Yusuf Cemil Çakıcı, Uğurcan Urgan, Genel Sekreter Erdem Başak ile birlikte Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz katıldı.

Toplantıda ilk olarak TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı söz aldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN UZAKTAN EĞİTİMDEN YARARLANABİLMELERİ İÇİN ATILAN ADIMLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Geleceğin teminatı olan çocuklar için yapılan destekleri Keşan TSO olarak son derece önemsediklerini vurgulayan Şapçı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılına rağmen Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Sağlıktan ekonomiye, spordan sanata birçok alanı olumsuz etkileyen Covid-19 salgını eğitim hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Bu süreçte sadece ticari hayatı değil, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumak içinde çalışmalar gerçekleştirdik. Covid-19 salgını süresince öğrencilerimizin derslerinden geri kalmaması ve online eğitimlerine düzenli olarak katılmaları için Keşan TSO olarak ‘Uzaktan Eğitime Sen de Yakından Destek Ol Kampanyası’nı başlattık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğinde değerli oda üyelerimizin ve Keşan Halkımızın da destekleriyle evlerde, iş yerlerinde kullanılmaya masaüstü, dizüstü bilgisayarları, monitörleri, tabletleri, klavye ve benzeri cihazları toplayarak gerekli tamir ve tadilat işlemlerini yaptıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırdık. Bugün yine burada uzaktan eğitime destek vermek adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’miz öncülüğünde başlatılan ‘Küçük Parmaklar’ kampanyası için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir aradayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için yapılan destekleri Keşan TSO olarak son derece önemsiyoruz. Öğrencilerimizin uzaktan eğitimden yararlanabilmeleri ve erişim sorunlarını çözmeye yönelik atılan adımların her zaman yanındayız. Eğitime destek kapsamında Keşan TSO olarak 55 adet klavyeli tablet bilgisayarı, ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize ulaştırılmak üzere Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ediyor, salgının biran önce sona ermesi ve normal eğitim düzenine geçilmesini diliyoruz. Bugüne kadar birçok eğitim projesine imza atan, ihtiyaç sahibi çocuklarımız için bu anlamlı çalışmaya da öncülük eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’na da odamız ve şahsım adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

ÖZKAYA: “BU PROJELERİ DESTEKLİYORUZ”

Şapçı’nın konuşmasının ardından söz alan Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, ise şunları söyledi: “Uzaktan eğitimin olmazsa olmazı tablet bilgisayar. Bizde odamız ve Keşan Halkı olarak bu projeleri destekliyoruz. Kampanya kapsamında alınan bu tabletlerin Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan çocuklarımıza ulaştırılacağına inancımız tamdır. Öğrencilerimizin de tabletlerden doğru bir şekilde yararlanarak eğitim almalarını ümit ederim.’’

Uzaktan eğitime verilen desteklerden dolayı mutluluğunu ifade eden Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, “Uzaktan eğitime katkı sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde yapılan bu kampanya kapsamında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 55 adet klavyeli tableti teslim alıyoruz. Tabletleri okul müdürlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize ulaştıracağız. Başta TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı imzalanan protokol ile tabletlerin teslimatı yapıldı.