HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ‘Okul öncesini güçlendirme’ projesi kapsamında bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen proje kapsamında, Keşan’da 1410 okul öncesi öğrencisinin erken yaşta kütüphane ile buluşması, kitap sevgisinin aşılanması Milli Eğitim Bakanlığı 2023 vizyonu doğrultusunda milli ve manevi değerler ön planda tutularak aileler ile birlikte dolu dolu etkinliklerle verimli zaman geçirmelerinin hedeflendiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Okul öncesi eğitimi destekleyen projemiz Keşan Belediyesi işbirliği ile Keşan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Değerleriyle bütünleşerek gelişen nesiller yetiştiren kadim medeniyetimizin mirasçıları olan bizler, çocuklarımızı da aynı tarih şuuruna sahip, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi erken yaşlarda çocuklarımıza tanıtmak ve geçmişle olan bağlarını daha da sağlamlaştırmak amacındayız. Planlama doğrultusunda 1410 okul öncesi öğrencimiz eğitim-öğretim yılı sonuna kadar kütüphaneyle buluşacak. Kütüphanede, kitaplar ile buluşma, masal anlatımı, drama, tiyatro etkinlikleri, mesleki tanıtımlar animasyon ve müzik gösterileri, Hacivat ve Karagöz, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi düzeylerine uygun oyunlar sahnelenecek, aynı zamanda öğrencimiz ve velilerimiz kütüphaneye üye olacaklardır. Türk büyüklerimiz, dersimiz Türk büyükleri ile Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Barbaros Hayrettin Paşa, Mevlana, Mehmet Akif Ersoy, Alparslan, Kanuni Sultan Süleyman, Nasreddin Hoca, Ahmet Yesevi, Ertuğrul Gazi, Evliya Çelebi, Yunus Emre gibi milli ve manevi değerlerimiz tanıtılacaktır. Ayrıca kaymakam, doktori diş hekimi, hemşire,  polis, zabıta gibi birçok meslek gruplarını da yakından tanıma şansı bulacaklar ve soru sorup sohbet edeceklerdir” denildi.

Dün gerçekleştirilen etkinliklere, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de katıldı.